U bent hier:

Lustrum

In december 2023 hebben we samen het 60 jarig bestaan van de vereniging gevierd. De lustrumcommissie is vanaf oktober 2022 druk geweest met de voorbereiding, en heeft ervoor gezorgd dat het XIIe lustrum der Tennisclub Albertus Magnus een groot succes was!

Op de lustrum Instagram zijn de aftermovies van de lustrumdagen te bekijken.

Programma

Programma Locatie
Zaterdag 2 december: Openingsfeest
Op zaterdag 2 december was het eindelijk zover: de start van het twaalfde lustrum van TAM! De fantastische week werd afgetrapt met een borrel bij café de Uurwerker. Onder het genot van een drankje kon er naar diverse sprekers worden geluisterd. Alleen passe-partouthouders hadden toegang tot deze borrel. Rond 22:00 verplaatsten we ons naar TAM voor het lustrum openingsfeest in 't Haarhuisje, waar we om middernacht de verjaardag van TAM vierden. Dit openingsfeest was voor iedereen toegankelijk.

De Uurwerker
't Haarhuisje
Zonder 3 december: Dies
Op zondag 3 december vierde TAM haar 60ste verjaardag. Op deze dag werd teruggeblikt op het verleden en werden TAMmers meegenomen op een reis door de geschiedenis van TAM in het monumentale pand van Land van Kokanje. Men kon onder het genot van een bubbel rondlopen in het TAM museum, waar diverse objecten en beeldmateriaal uit de geschiedenis werden gepresenteerd. Later op de avond werd Dies afgesloten met een borrel bij Land van Kokanje.

Land van Kokanje
Maandag 4 december: Huizendag 
Op maandag 4 december vond het grote feest plaats bij Palace Groningen, inclusief meerdere artiesten, om het 60-jarige bestaan van TAM te vieren samen met huisgenoten. Voorafgaand aan het feest vond er een jeu de boules activiteit bij Boel plaats, waarbij huizen het tegen elkaar opnamen. 

Boel
Palace
Dinsdag 5 december: Lustrumtoss
Op dinsdag 5 december vond de lustrumtoss plaats. Aangezien we een tennisverneiging zijn, werden er die avond allerlei spellen op en rondom de tennisbanen van TAM georganiseerd. Teams steden tegen elkaar voor een mooie prijs!

't Haarhuisje
Woendag 6 december: Rustdag
Op woensdag 6 december vond de rustdag plaats tijdens de lustrumweek. Dit was vooral een pauze van het feesten, want fysiek gezien had je alles behalve rust! Op deze dag vond er een padeltoernooi plaats bij het prachtige padelcomplex van The Padellers Groningen, exclusief voor passe-partouthouders.

The Padellers
Donderdag 7 december: Geheime dag
Tijdens de geheime dag gingen we met alle passe-partouthouders naar Waddenfun. Daar kon geklommen worden in het grootste indoor klimpark van Nederland, voor de echte waaghalzen. Voor de anderen was er een leuke Kolonisten van Catan georganiseerd. 's Avonds konden we genieten van een heerlijk buffet in de sportsbar en een silent disco in 't Haarhuisje.
Waddenfun
't Haarhuisje
Vrijdag 8 december: VV-Dag
Op vrijdag 8 december werd het TAM Lustrum gevierd met VV'tjes (vrienden en vriendinnen) bij Albertus Magnus. Zowel TAMmers, sTAMmers, albertianen als externen waren welkom. Tijdens deze speciale dag was er een Swingkroeg en was de Schuit open om een dansje te wagen. De lustrumband trad op en Fokke Simons gaf een spectaculair optreden. Er werd gefeest tot in de vroege uurtjes.
Albertus Magnus
Zaterdag 9 december: sTAM-dag + Gala
Het laatste hoogtepunt van het lustrum op zaterdag 9 december begon met de sTAMactiviteit, waar sTAMmers samenkwamen voor een lunch en diverse activiteiten op TAM. De sTAMactiviteit begon om 12:00 en eindigde rond 15:00, waarna iedereen zich kon voorbereiden op het galafeest.

Het lustrum werd grandioos afgesloten met een driegangendiner en gala bij Garnwerd aan Zee, inclusief vervoer per pendelbussen. Het diner begon om 19:00, gevolgd door een bruisend galafeest om 22:00. Het thema "Sky full of Stars" zorgde voor een bijzondere sfeer, waarbij gasten verwacht werden in donkergekleurde lange jurken of rokkostuums met gouden of zilveren accenten.

't Haarhuisje
Garnwerd aan Zee

Tennisclub Albertus Magnus (TAM) werd opgericht op 3 december 1963, door Dirk van de Sandt en Sjriek Konings. Inmiddels is TAM de grootste én hoogstspelende studententennisvereniging van Nederland.

Bekendmakingen

Op dinsdag 20 december 2022 heeft de lustrumcommissie de kleuren voor het twaalfde lustrum bekend maken: Lila en Capriblauw. Bekijk dan hieronder het filmpje van de bekendmaking.

Daarnaast is tijdens de TAM Partij op 6 februari 2023 het thema bekendgemaakt. Tevens is het programma van de week ook bekend gemaakt. Benieuwd naar het thema van Lustrum XII? Bekijk dan de video hieronder.

Lustrumlied Lustrum XII - Helios

Tijdens TAM Open 2023 is het lustrumnummer van Lustrum XII bekendgemaakt. 

Zag haar daar lopen
Kom nu even van de baan en mee naar boven
Oh yeah yeah yeah yeah
We zijn als sterren
Het noorderlicht, dat kan ik je geloven

De nacht is van ons en dat mag iedereen weten
En wij gaan nu los, ja wij zijn echt aan het leven
Gaan we samen op pad en tripje naar de planeten
TAM 60 jaar, waar is de tijd gebleven

Kleuren paars en wit
Je bent op plaats delict
Stiekem baantje 7, zijn nu samen aan het zweven

Space jij met mij mee
Samen met z’n 2
Wil niet dat je gaat
Vanavond wordt het laat, vanavond wordt het laat

Ik zag jou daar lopen
Je zit in mijn hoofd nog steeds
Ik kan alleen maar hope,
Dat je mijn naam nog weet

Ik wil je leren kennen
Niet alleen vannacht 
Hoe je naar me lacht

De nacht is van ons en dat mag iedereen weten
En wij gaan nu los, ja wij zijn echt aan het leve
Gaan we samen op pad een tripje naar de planeten
TAM 60 jaar, waar is de tijd gebleven

Kleuren paars en wit
Je bent op plaats delict
Stiekem baantje 7, zijn nu samen aan het zweven

Space jij met mij mee
Samen met z’n 2
Wil niet dat je gaat
Vanavond wordt het laat, vanavond wordt het laat

Oh helios
Vanavond wordt het laat
4x

Kleuren paars en wit
Je bent op plaats delict
Stiekem baantje 7, zijn nu samen aan het zweven

Space jij met mij mee
Samen met z’n 2
Wil niet dat je gaat
Vanavond wordt het laat, vanavond wordt het laat