U bent hier:

Faciliteiten

Trainingen

Voor alle selectiespelers biedt TAM de mogelijkheid gedurende het jaar drie maal per week te trainen. Op dinsdag wordt de training verzorgd door Paul van Lier en op donderdag en vrijdag worden de trainingen verzorgd door Frans Wouters. Paul is al enkele jaren betrokken bij TAM en maakte een memorabel debuut door in zijn eerste jaar als coach van TC BOO te promoveren naar de hoofdklasse. Frans maakt dit jaar zijn debuut als trainer van de selectie en met zijn enorme bak ervaring is hij een geweldige toevoeging aan team TAM en daarom uiterst geschikt om samen met Paul de trainingen en coaching te verzorgen.

Daarnaast maakt TAM het voor de selectie mogelijk om vele weken te sparren op de zondagmiddag. Zo wordt al vroeg in het jaar het wedstrijdniveau op peil gehouden en dit kan ook gebruikt te worden om te zien wie er in welk competitieteam hoort. Gedurende de laatste 2 à 3 maanden voor de competitie zal hier ook conditietraining aan toegevoegd worden onder leiding van Krum van Construction.

Doordat TAM dankzij haar hoge niveau Hogere Wedstrijdsport Subsidie (HWS) ontvangt, kan TAM haar spelers veel faciliteiten bieden:

Uitwisselingen & selectieweekend

Om optimaal aan de competitie te beginnen worden er ook uitwisselingen geregeld voor de selectieteams tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. Er wordt sinds 2007 een selectieweekend georganiseerd, tijdens dit prachtige weekend gaan de selectie samen met de trainers op pad. Hier wordt veel aandacht besteedt aan het aspect coachen en de teambuilding.

Workshop

Voor de selectiespelers wordt één of twee keer per jaar een workshop georganiseerd. Dit is ook weer gericht op teambuilding, zo is er in 2019 een workshop goochelen geweest waarbij je in groepjes een presentatie mocht gaan houden waarin je de verschillende trucs liet terug komen. Daarnaast worden er workshops gegeven over onderwerpen zoals voeding en mentale weerbaarheid. Fysieke workshops worden ook aangeboden.

Fitness

Naast coachen en training investeert de TAM ook in de conditie van de selectiespelers. Dit wordt mogelijk gemaakt door een particulier fitnesscentrum, Construction genaamd, waar TAM een contract mee heeft kunnen sluiten. Voor meer informatie over Construction, klik hier.

De selectie mag kosteloos gebruik maken van de faciliteiten, die aangeboden worden door Construction. De betreffende selectiespelers kunnen hier op afspraak zo veel als mogelijk gebruik van maken. Daarnaast wordt er een speciaal fitness programma voor tennissers aangeboden waardoor de spelers zich optimaal kunnen voorbereiden op de competitie en toernooien. Als laatste bieden ze ook nog fysiotherapie aan en hulp bij het mentale aspect van de sport.

Vaak wordt er in groepjes getraind, daarnaast is iedereen vrij om zijn eigen tijdstippen te bepalen. Construction heeft zowel een groot cardio- als een groot fitnessgedeelte. Zo kun je gebruik maken van 25 cardio apparaten en 22 fitnesstoestellen die verdeeld zijn over twee vestigingen in de stad.