U bent hier:

Over Groningen

Groningen, een sfeervolle stad in het noorden van Nederland, verwelkomt je met een rijke geschiedenis en bruisend modern leven. Hier ontmoeten historische bezienswaardigheden, levendige cultuur en een levendig studentenleven elkaar.

groningen studentenstad

Ontdek de Geschiedenis: Wandel door de eeuwenoude straten en bewonder de historische architectuur, zoals de Martinitoren en het prachtige stadhuis. Leer over het rijke verleden in musea zoals het Groninger Museum en Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Levendig Studentenleven: Groningen is trots op haar studentengemeenschap, met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool als dynamische centra van kennis. Ervaar de energieke sfeer in studentencafés, geniet van culturele evenementen en ontmoet mensen van over de hele wereld.

Cultuur en Evenementen: De stad biedt een scala aan culturele ervaringen, van theaters en concertzalen tot kunstgalerijen. Jaarlijks zijn er evenementen zoals Noorderzon Performing Arts Festival en Groninger Museumnacht.

Winkelen en Culinaire Ontdekkingen: Verken de diverse winkelstraten en ontdek de Grote Markt. Proef de smaken van Groningen in gezellige eetgelegenheden en markten.

Fietsvriendelijke Stad: Groningen staat bekend als een van de fietsvriendelijkste steden ter wereld. 

Bereikbaarheid: Gemakkelijk bereikbaar per trein, auto of fiets, biedt Groningen de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het noorden van Nederland.

Op deze pagina lees je meer informatie over TAM in Groningen en de faciliteiten van de studentenstad Groningen.

martinitoren groningen