U bent hier:

Davis Cup Groningen 2024

Na het indrukwekkende optreden van TeamNL tijdens de Davis Cup Finals in 2023, hebben we wederom enorm genoten van een onvergetelijk Oranjefeest op Nederlandse bodem. Op 2 en 3 februari speelde het TeamNL Davis Cup team in de Martiniplaza thuis tegen Zwitserland! Voor studenten van TAM en andere studententennisverenigingen uit het hele land was er een speciaal activiteitenprogramma opgezet en natuurlijk waren de beste plaatsen gereserveerd met korting. Uiteindelijk wist TeamNL er met de overwinning vandoor te gaan met de beslissing in de laatste wedstrijd door Botic van de Zandschulp.

Davis Cup TeamNL naar de overwinning

Op 5 januari 2024 kondigde Paul Haarhuis, de captain van het TeamNL Davis Cupteam, de line-up aan voor de Davis Cup Qualifiers tegen Zwitserland. Het team, bestaande uit Tallon Griekspoor (ATP-23), Botic van de Zandschulp (ATP-50), Gijs Brouwer (ATP-162), Wesley Koolhof (ATP dubbel-8) en Jean-Julien Rojer (ATP dubbel-18), streed op 2 en 3 februari op de hardcourtbaan in Martiniplaza in Groningen. TeamNL plaatste zich uiteindelijk na een spannende laatste enkelpartij voor de groepsfase van de Davis Cup Finals in september.

teamnl davis cup wint in groningen

davis cup groningen 2024

Programma

Op woensdag 31 januari werd de tennisbaan in Martiniplaza ingespeeld door onze eigen selectiespelers. Op donderdag 1 februari kregen TAMmers VIP-toegang bij de loting, een persconferentie en als afsluiter een kroegcollege. Tijdens het kroegcollege kwamen verschillende sprekers aan het woord. Paul Haarhuis vertelde wat over de teambuilding. De KNLTB gaf wat informatie over de organisatie.

selectie van TAM bij davis cup

Vrijdag 2 februari

  • 14:00 - Start wedstrijden in Martiniplaza, Groningen.
  • Avondbuffet
  • Afterparty in Oceans

Zaterdag 3 februari

  • Brakke Brunch
  • 13:00 - Start wedstrijden in Martiniplaza, Groningen.
  • Escalatiezaterdag met DJ en spelers!

Uiteindelijk werd het feestje nog doorgevierd tot in de vroege uurtjes!