Wedstrijdverslag weekend 7

Voor vele tennisliefhebbers zit de mooiste periode van het jaar er helaas alweer op. De TAM kent ook dit jaar weer een aantal teams die degraderen en promoveren. Op de baan werd er dus wisselend gepresteerd. Hoe anders was dit naast de baan. Na elke competitiedag, of dit nou vrijdag, zaterdag of zondag was, werd ’t Haarhuisje op z’n kop gezet! De Technische Commissie kijkt al met al terug op een zeer geslaagde competitie. Een kleine opsomming.

Op de vrijdag mochten de 8- en 9-spelers hun vaardigheden laten gelden. In Poule A heeft TAM 1 niks minder gedaan dan dat. Ze wonnen al hun ontmoetingen en werden daarmee de absolute kampioen van de poule. Gefeliciteerd TAM 1, erg knap! De andere vrijdagteams hebben ook hun beste beentje voor gezet. De een deed dit op de baan, de ander in ‘t Huisje. De echte groten deden het natuurlijk zowel op de baan als in ‘t Huisje. Wie weet heb je de nodige ervaring opgedaan om door te stromen naar de zaterdagcompetitie!

De teams op zaterdag hebben erg wisselend gepresteerd. Bij de mixteams greep de ‘Baggerschuit’ net naast het kampioenschap. Speeldag 3 bleek de doorslaggevende factor te zijn. Deze ontmoeting werd nipt met 3-2 verloren, mede door een verloren wedstrijdtiebreak in de mixdubbel. Desalniettemin is een 2e plek ook een prestatie van formaat. Mix 3 en 4 eindigden in de middenmoot. Dit kon helaas niet gezegd worden voor Mix 2 en mix 1. De twee laatstgenoemden gaven alles maar konden degradatie helaas niet ontlopen.
Het hoogtepunt op zaterdag kwam van dames 1. Zij werden op spectaculaire wijze kampioen. Op speeldag 1 en speeldag 2 werd er niet gewonnen. Daarna volgde een reeks van dikke zeges wat de dames het kampioenschap opleverde, nogmaals gefeliciteerd! Waar dames 1 kampioen werd, presteerden dames 2 en dames 3 wat minder. De damesteams eindigden op een respectievelijke 7e en 5e plaats.
De herenteams kenden een wat ongelukkig seizoen. Het ‘Vlaggenschip’ had uitgesproken mee te doen om het kampioenschap. De heren leken aanvankelijk ook goede ogen te gooien. Helaas werd een ontmoeting met Veendam met ruime cijfers verloren. Lichtpuntje: op de laatste speeldag werd er met 5-1 gewonnen van de uiteindelijke kampioen! Ook heren 6 bleek na een aantal speeldagen bovenin mee te gaan doen. Op speeldag 6 zou de strijd om het kampioenschap beslist worden tegen directe concurrent Reo. Helaas hadden de heren niet veel in te brengen en verloren 6-0 en daarmee ook het kampioenschap. Desalniettemin een ijzersterke competitie gespeeld heren! Heren 2, 4 en 5 degradeerden jammer genoeg. Dit biedt natuurlijk wel de mogelijkheid om volgend jaar weer mee te doen om een kampioenschap! Heren 3 stelde gelukkig aan het eind nog orde op zaken waardoor de klasse werd behouden.

De zondagcompetitie was zeer succesvol. TAM 1, ons ‘TC BOO’, werd kampioen in de eerste klasse gemengd! Een historische prestatie van de geweldenaren. Het is zo’n 20 jaar geleden dat een Gronings team op dit niveau mag acteren. De competitie voor TC BOO begon met de woorden; “als ze het ons niet geven, dan komen we het wel halen”. Zo gezegd, zo gedaan. De laatste weken was het eventuele kampioenschap hèt gesprek op de TAM. Door een waanzinnige 5-3 overwinning op directe concurrent Cream Crackers en een 7-1 overwinning op Ready Oldenzaal op de laatste speeldag werd op miraculeuze wijze het kampioenschap bemachtigd. Hoofdklasse, TAM komt eraan!
Naast de spannende ontknoping van TC BOO op de laatste speeldag had TAM 3 ook een ontmoeting van groot belang. In een directe ontmoeting met Meppel werd uitgemaakt wie zou degraderen. TAM 3 trok heel knap aan het langste eind waardoor de derde klasse werd behouden, hulde TAM 3! TAM 4 deed aanvankelijk mee om het kampioenschap in de vierde klasse. Helaas gingen ze op speeldag 5 onderuit tegen directe concurrent en stadsgenoot Cream Crackers. Een 2e plaats als gevolg, alsnog een mooie prestatie. TAM 2 behaalde na een degelijke competitie een 3e plaats. Kortom, een erg sterke competitie gespeeld door onze selectie, chapeau!
TAM 5 en 9 eindigden in de middenmoot, een steady seizoen dus. TAM 6 moet nog een wedstrijd inhalen en kunnen nog tweede worden. Dat zou een verdiende plek zijn na een uitstekende competitie. TAM 7 en TAM 8 kenden een zware competitie. Echter wisten ze beiden orde op zaken te stellen en hun klasse te behouden.

Al met al was het weergaloze competitie. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap van ons eerste team TC BOO. We hopen dat iedereen net zo van de competitie heeft genoten als wij dat hebben gedaan. De competitie ligt nu achter ons maar het toernooiseizoen staat op het punt van beginnen. We wensen iedereen succes in dit seizoen en hopen jullie natuurlijk allemaal te zien op ons eigen TAM open!

Sponsoren