Wedstrijdverslag weekend 5

Het vijfde weekend was een onregelmatige wat betreft het weer. Een aantal ontmoetingen op zondag moesten helaas gestaakt worden. Het was ook het weekend van de eerste kampioenswedstrijden en van de ontmoetingen om degradatie te ontlopen.

De vrijdagcompetitie continueerde weer in het vijfde weekend. TAM 1 haalde genadeloos uit tegen GSTC 1 en verstevigde daarom de koppositie in poule A. TAM 2 en TAM 3 verloren beide hun ontmoetingen en bezetten daarmee respectievelijk de 2e en 4e plek. In poule B kwamen TAM 4 en TAM 6 in actie in een rechtstreekste ontmoeting, TAM 5 speelde niet. Dit was voor TAM 6 een goede ontmoeting. Ondanks het goede resultaat delen ze nog steeds de laatste plaats met TAM 5. TAM 4 die het in de poule iets beter en bekleedt momenteel de 4e plaats. Werk aan de winkel voor de TAM-teams in poule B! Waar TAM 7 niet in actie kwam in poule C, boekten TAM 8 en TAM 9 klinkende overwinningen. Door deze knappe zeges staat TAM 9 op een gedeelde 1e plek. TAM 7 en TAM 8 bekleden gezamenlijk een 4e plek in poule C. Met nog twee speeldagen te gaan ligt nog alles open bij de vrijdagcompetitie!

Op zaterdag mocht het Vlaggenschip afreizen naar Veendam. Hier moest minimaal gelijk gespeeld of eigenlijk wel gewonnen worden om uitzicht te houden op een kampioenschap. Helaas konden de heren geen potten breken in Veendam en werden ze met 5-1 terug naar Groningen gestuurd. Heren 2, heren 3 en heren 4 kenden ook een matig weekend. De heren verloren allemaal met duidelijke cijfers. Hiermee staat heren 2 in de middenmoot echter is lijfsbehoud nog niet aan de orde. Heren 3 en heren 4 bekleden beide de laatste plaats in hun poule, werk aan de winkel heren! Gelukkig was er ook nog een lichtpuntje bij de herenteams. Heren 5 en heren 6 wisten beiden te winnen! Heren 6 stevent hiermee af op een mooi kampioenschap. Ze hebben echter nog één grote horde die ze over moeten, directe concurrent REO. Die ontmoeting staat voor weekend 6 op de planning. Heren suc6!

Ook bij de damesteams verliep het wisselend. Dames 1 had een moeizame start van de competitie maar lijkt nu volledig ontketend. In Hoogkerk werd er vernietigend uitgehaald, 6-0. Hiermee ligt de strijd om het kampioenschap volledig open! De dames mogen ook nog twee keer thuis spelen wat zeker in hun voordeel zal werken. Dames 2 leed helaas haar 4e nederlaag van het seizoen en staan daarmee op een laatste plaats. Ze gaan er echter alles aan doen om degradatie alsnog te ontlopen. Daarentegen, dames 3 is uit de degradatiezone gekropen! Dit doormiddel van een knappe overwinning op Uneswido.
Voor de mixteams was het wederom geen goede zaterdag. Er wist slechts één mixteam te winnen, de Baggerschuit. Dit levert de Baggerschuit een mooie 2e plaats op. Met 6 punten achterstand op de koploper lijkt het kampioenschap echter ver weg, al is niks onmogelijk in het tennis! Mix 1, 2, 3 en 4 bekleden momenteel een respectievelijke 7e, 8e, 6e en 5e plaats.
 

TC BOO ging op bezoek in Apeldoorn bij A.L.T.V Daisy 1. Geen onbekende voor de dames en heren. Na de enkels stond de wedstrijd in evenwicht: 2-2. De damesdubbel was net onderweg (4-5, eerste set) toen het vreselijke weer de ontmoeting parten speelde. Op maandag 21 mei werd er verder gespeeld. De damesdubbel ging helaas verloren. De herendubbel en de beide mixen werden echter in ons voordeel beslist. Hierdoor kon een eindstand van 5-3 genoteerd worden! Hiermee blijft TC BOO op koers voor het kampioenschap. De achterstand op stadsgenoot Cream Crackers 1 bedraagt 3 punten. Aankomend weekend ontvangt TC BOO hun concurrent. Hier moet dus gewonnen worden om het kampioenschap in zicht te houden. Moge het gehele park paars en wit kleuren!

TAM 2 speelde in Kampen gelijk tegen KJLTC 1. Zij konden gelukkig hun ontmoeting afmaken in de hal. Net als TC BOO kwam TAM 2 met een gelijke stand uit de enkels. Bij de dubbels had TAM 2 een beetje mazzel, de damesdubbel en een mixdubbel werden gepakt in een supertiebreak. De andere mixdubbel en de herendubbel gingen helaas verloren. Dit resulteerde na een lange dag in een 4-4 eindstand.
TAM 3 heeft haar ontmoeting met Veracket 3 helaas verloren. Tussenstand 3-4 toen het noodweer losbrak. Ook TAM 3 haalde op 21 mei. De laatste mix ging helaas verloren. Toch staat het derde knap 3 punten boven de degradatiestreep. Volgende week wacht hun koploper Borne 2. En het laatste weekend de nummer 7, tevens concurrent, Meppel 2. Nog twee erg belangrijke rondes dus voor TAM 3! TAM 4 speelde afgelopen weekend haar kampioensduel. Helaas ging GLTB 1 er met een 5-3 overwinning vandoor tegen wat gehavend TAM 4. Hiermee is de kampioenskoorts helaas definitief beëindigd. Helaas vielen twee driesetters de kant op van GLTB. De dag voor TAM 4 had zomaar anders kunnen lopen. Desalniettemin bekleden de dames en heren nu alsnog een hele mooie tweede plaats!

TAM 5 speelde wat ongelukkig gelijk tegen parkgenoot GSTC 1. Ondanks dat ze op een 5e plek bivakkeren, zijn ze nog lang niet zeker van lijfsbehoud. Er moeten dus nog de benodigde punten binnengehaald worden dat laatste twee speelrondes. TAM 6 kon haar ontmoeting helaas niet afmaken. Met een stand van 3-1 is gestaakt, de wedstrijd zal pas later ingehaald gaan worden. Desalniettemin, met deze tussenstand is de achterstand op koploper Ten Woude slechts 3 punten. Er moeten nog vier potten en twee volledige wedstrijddagen gespeeld worden. Kortom, het kampioenschap is nog niet beslist bij TAM 6! Poulegenoot TAM 7 wist voor de tweede keer op rij te winnen. Met 5 punten boven de streep lijken ze uit de gevarenzone te zijn. In speelronde 6 mogen ze aantreden tegen Ten Woude. Voor henzelf als voor TAM 6 zou het mooi zijn om zoveel mogelijk punten af te snoepen!
TAM 8 mocht ook inhalen. Dit deden ze niet onverdienstelijk, ze boekten alweer de derde overwinning van het seizoen. Na het kampioenschap van vorige jaar doen ze nu in een hogere klasse mee in de middenmoot, erg knap. TAM 9 kwam helaas niet in actie en zal gebrand zijn om in speelronde 6 alles te geven.

Sponsoren