Wedstrijdverslag weekend 4

Met het vierde weekend achter de rug is de voorjaarscompetitie alweer over de helft. Het was wederom een heerlijk weekend. Het weer was perfect en het tennis was meer dan vermakelijk. Helaas was er geen vrijdagcompetitie in deze ronde. Aankomende vrijdag mogen te vrijdagteams hun kwaliteiten weer laten zien!

Op zaterdag kende Mix 1 een slecht weekend. Na de eerste winst van het seizoen vorige week, kwam nu de derde nederlaag. Hiermee staat Mix 1 op een degradatieplek. Ook Mix 2 en Mix 3 wisten niet te winnen. Ze staan nu beiden op een wat teleurstellende 6e plek. Mix 4 en de Baggerschuit wisten echter knap te winnen! En staan daarmee op een respectievelijk 4e en 2e plaats. Het kampioenschap voor de Baggerschuit lijkt echter ver weg. Het gat met de koploper bedraagt 5 punten. Desalniettemin zal de Baggerschuit er alles aan doen om dit gat te dichten.
Het Vlaggenschip wist weer te winnen na twee keer gelijk te hebben gespeeld. Tegen GSTC Heren 1, oftewel ‘de natte doos’, werd er 4-2 gewonnen. De mannen waren hier niet geheel tevreden mee, een grotere uitslag was wenselijk geweest met het oog op het kampioenschap. Aankomende week tegen Veendam volgt een belangrijk ontmoeting tegen Veendam, die op dit moment de derde plaats bekleedt. Heren 2 speelde met 3-3 gelijk, hiermee is wederom een goede stap gezet richting handhaving in de 2e klasse. Heren 3 speelde net als vorige speelronde gelijk. Heren 4 verloor wederom met dikke cijfers. Zowel Heren 3 als Heren 4 staan nu op een teleurstellende laatste plaats in hun poule. Ook Heren 5 ging er deze speelronde hard af. Ze staan nu op een 7e plaats en zijn uit op sportieve revanche voor aanstaand weekend! Bij Heren 6 loopt het als een trein. In de wandelgangen werd vorige week al gesproken over een kampioenschap. Ze voegden voor nu daad bij woord door bij de Stirum te winnen met 6-0. Hierdoor staat Heren 6 nu op de eerste plaats, knap!

Dames 1 pakte de tweede overwinning op rij. De dames moesten in het begin van de competitie duidelijk even inkomen en aan elkaar wennen. De weg naar boven in de poule is ingezet! Dames 2 presteert helaas wat minder en verloor voor de derde keer. Ook Dames 3 verloor jammer genoeg voor de derde keer. Zowel Dames 2 als Dames 3 staan daarmee op een 7e plek, zonde dames. Dit biedt echter wel ruimte voor verbetering.

TC BOO ontving Beekhuizen 1. Menigeen vond dit enigszins zonde, door het geweldige park wat Beekhuizen thuis noemt. Net als de vorige competitieronde, kwam TC BOO met een 3-1 achterstand uit de enkels. De enkels van de heren werden beide in drie sets in ons nadeel beslist, de dubbels hadden dus zomaar met een andere tussenstand kunnen beginnen. In de dubbels was TC BOO echter oppermachtig. Dit resulteerde in een fantastische comeback. Uiteindelijk werd er 5-3 gewonnen! Concurrent om het kampioenschap Cream Crackers won 6-2 waardoor zij één punt uitlopen. De strijd ligt nog helemaal open! Volgende week zal TC BOO te bewonderen zijn in Apeldoorn waar ze tegen Daisy zullen spelen. Een overwinning is een vereiste met het oog op het eventuele kampioenschap!

TAM 2 kende een fantastisch weekend. De heren en dames hebben in totaal slechts 1 set laten liggen in de ontmoeting met stadsgenoot Cream Crackers 2. Eindstand: een 8-0 overwinning! Hiermee staat TAM 2 stevig op de 3e plek. Er komen voor TAM 2 nog een aantal mooie ontmoetingen aan. Degene die groots in iedereen z’n agenda gezet mag worden, is het laatste weekend. Tegenstander is dan Veracket 1.

TAM 3 speelde afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen gelijk. Tegen De Bontekoe is dat een knappe prestatie! Hiermee bekleed TAM 3 nu de 5e plaats in de poule. Ze zijn echter nog niet veilig aangezien ze 2 punten boven de streep staan. Als ze de stijgende lijn van afgelopen weken vast weten te houden dan zullen ze zeker genoeg punten halen voor klasse behoud. TAM 4 wist nipt te winnen van Veracket 6. Het had een grotere uitslag kunnen en misschien wel moeten zijn. Doordat GLTB 1 dik won, is het gat nu 5 punten. Om de kampioenskoers vast te houden moet er gewonnen blijven worden. En in het bijzonder aankomend weekend, dan staat de directe ontmoeting met GLTB op het programma. Hier moet uiteraard gewonnen worden door TAM 4.

TAM 5 verloor helaas voor de tweede keer deze competitie. Toch wisten ze twee puntjes af te snoepen van de koploper. Met een paar driesetters ertussen had het ook zomaar een andere uitslag kunnen worden. Volgende week mag TAM 5 weer aantreden op het park en wel tegen GSTC 1. Alle steun is daarom welkom! TAM 6 deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Ze wonnen met duidelijke cijfers, 6-2. Hiermee is de achterstand op de koploper verkleind tot slecht één punt! Ook TAM 6 speelt aankomende week thuis. Een belangrijke pot tegen de nummer drie, GLTB. Na twee verliespartijen en een gelijkspel volgde nu de eerste zege van TAM 7. Ondanks deze overwinning verkeren ze nog wel in zwaar weer en staan ze nog op een degradatieplek. Wanneer ze deze lijn doortrekken zal er echter een betere positie uitrollen dan de huidige! TAM 8 leed daarentegen haar eerste verlies van de competitie. Uit bij de Marsch werd met 6-2 verloren. Met nog een wedstrijd meer te spelen, staat TAM 8 op een knappe 5e plaats. Zowel aankomende donderdag (inhaaldag) als aankomende zondag zijn ze te bewonderen op het park. De kampioenskoorts is echter weer wat gaan liggen bij TAM 8. TAM 9 zit dicht tegen haar eerste overwinning aan. Na drie verliespartijen sleepten ze nu een gelijkspel uit het vuur in Leeuwarden. Aankomend weekend zal TAM 9 niet in actie komen, doordat ze slechts 7 teams in de poule hebben.

In speelronde 5 staan ons weer een paar mooie potjes te wachten. Zo speelt TAM 3 tegen Veracket 6, TAM 5 tegen GSTC 1, TAM 6 tegen Veracket 10 en heeft TAM 4 haar kampioenswedstrijd uit bij GLTB 1. Op zaterdag speelt Heren 6 tegen GSTC 1. Alle teams op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen support goed gebruiken! Sleep jezelf dus naar het park om te genieten van heerlijke potjes tennis en de bijkomende gezelligheid.

Sponsoren