Wedstrijdverslag weekend 1

Het eerste competitieweekend ligt al een paar dagen achter ons en het tweede weekend ligt alweer op loer. Wat waren de weergoden ons goed gezind! De voorspellingen voor aankomend weekend liegen er ook niet om. Ook hebben we aankomend weekend de bar en drie van de vier selectieteams spelen zondag op het park. Genoeg ingrediënten voor een fantastisch weekend! Voordat we verder in de toekomst kijken, een kleine terugblik op afgelopen weekend. Uitslagen van alle competitieteams zijn te vinden onderaan dit bericht.

Afgelopen vrijdag ging de competitie dan eindelijk van start voor onze beginnende tennissers. De vrijdagcompetitie vindt uitsluitend plaats op ons eigen park. De fanatieke beginners spelen wedstrijden tegen een ander TAM team of tegen een team van de andere twee verenigingen. Onze TAM teams hebben wisselend gepresteerd. Waar TAM 1, 2 en 3 knappe overwinningen hebben binnengesleept, moeten TAM 4, 5 en 6 nog wat extra trainingsuurtjes maken. Ook was er een speciaal onderonsje, TAM 8 tegen TAM 7. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind met een nipte 3-2 zege. De tussenstanden in de poules worden vanavond of morgen online gezet! Nadat de laatste wedstrijden de baan af waren, barstte het feestje los in ’t Huisje. De sfeer zat er goed in, al waren een paar TAMmers door tentamens genoodzaakt om tijdig het park te verlaten.

Dan de eerste speeldag op zaterdag. Het bleek een zonovergoten, doch zware dag te worden voor zowel de damesteams als de herenteams. Alle ontmoetingen werden verloren, op twee na. Het Vlaggenschip ging er met een 5-1 overwinning vandoor bij GLTB en Heren 6 pakte met dezelfde cijfers winst op Hoogkerk. Een prestatie van formaat van beide teams, hulde. De andere dames- en herenteams zullen na een valse start van de competitie hun uiterste best doen om aanstaande speeldag hun eerste overwinning te boeken van het seizoen. Mix 3 en de Baggerschuit sleepten allebei een 3-2 overwinning uit het vuur, knap.

Ook op zondag liep het kwik weer hoog op, zelfs tot boven de 20 graden Celsius. Genietend in de zon naar een paar prachtpotjes kijken, een bijna perfecte zondag. Ondanks dat de gehele selectie niet op het park speelde, was de sfeer goed en het niveau hoog. Ons eerste mixteam, beter bekend als TC BOO, stapte zondag de baan af met een 8-0 overwinning tegen promovendus Borne 1. Dit betekent dat TC BOO na speeldag 1 bovenaan in de eerste klasse staat! TAM 2 mocht dit weekend aantreden tegen het tweede team van Daisy, te Apeldoorn. Na de enkels keek TAM 2 tegen een 3-1 achterstand aan. Deze werd nog knap omgedraaid in een 4-4 gelijkspel. TAM 3 wist dat ze het moeilijk zouden krijgen in de ontmoeting met DLTC Drachten 1. Dit bleek ook waar. De tweede herenenkel was de enige pot die ze wisten te winnen, resultaat: 7-1 aan de broek. Het vierde mixteam van TAM reisde af naar Hoogezand om te spelen tegen Kalkwijck 1. Dit relatief jonge team wil hoge ogen gooien in de vierde klasse, de eerste stap in de goede richting is gezet met de 6-2 overwinning van dit weekend! De ontmoeting met een speciaal randje, was de ontmoeting tussen TAM 6 en TAM 7. Na een lange dag, waar even nog gevreesd werd dat niet alle wedstrijden gespeeld konden worden in verband met de lichten, trok TAM 6 aan het langste eind. Ook TAM 5 en TAM 8 wonnen op hun eerste speeldag van 2018, met respectievelijk 5-3 en 6-2. Helaas kon TAM 9 nog niet echt potten breken op de eerste speeldag, ze gingen met 7-1 onderuit tegen Ten Woude 2.

We kijken al uit naar aankomend weekend! Kom gezellig naar het park, ook al speel je zelf niet, om een paar potjes te kijken en een koud biertje te drinken met ons. Alle teams kunnen jullie support gebruiken. Tot vrijdag, zaterdag en/of zondag!

Sponsoren