Competitieweekend 7

Aan al het moois komt ook een eind. Zo ook aan de voorjaarscompetitie 2019, de mooiste periode van een kalenderjaar in de tenniswereld. Het laatste weekend waarin elke TAMmer voor de laatste keer volle bak moest op de baan. Er werd gevochten voor de titel, tegen degradatie en in sommige gevallen voor de eer. Toch nog een wedstrijd winnen op de laatste speeldag is altijd goed voor het zelfvertrouwen. Sommige teams wisten op voorhand dat er een aantal punten moest worden binnen geharkt om lijfsbehoud te realiseren. Andere teams hadden aan een puntje genoeg om de champagneflessen al open te trekken.

Competitieweekend 7 was een geweldig weekend waarin TAM weer op de kaart werd gezet. Tijdens het weekend had elke vereniging een keer de bar maar dag op dag lieten de TAMmers zien hoe het moest. Het park kleurde paars en er werd voor elk punt geschreeuwd. Van de vrijdag tot aan de zondag, het was genieten! Met TAM Open in het vooruitzicht blikken we nog even terug op de laatste speeldagen van de competitie 2019. Alle uitslagen zijn onderaan het verslag te lezen.

Afgelopen weken hebben we kunnen genieten van de fanatieke beginners op de vrijdag. Sommige TAMmers moesten nog leren hoe de stand werkt en anderen vochten fanatiek voor de titel. Tijdens de vrijdagcompetitie is toegewerkt naar de laatste speeldag, de finaleronde! De teams hebben in een poule gestreden voor de 1ste t/m de vierde plek in de poule. Op basis van de behaalde plek werden de teams doorgeschoven naar de finale poules. Alle nummers één kwamen bij elkaar in de poule, alle nummers twee etc. etc. etc. Het tweede en het zevende mixteam kwamen in de vierde poule terecht waarin werd gestreden om de 10de, 11de en 12de plek. Mix 2 wist zich te herstellen na de eerste vijf speeldagen en pakte de winst in de poule. Mix 7 kon helaas niet voor verrassingen zorgen en eindigde op de 12e plek, dit is echter niet de allerlaatste plek dus goed gedaan jongens! In de poule waarin de 7de t/m de 9de plek werd vergeven, waren mix 4 en mix 5 terug te vinden. Mix 4 wist hier aan het langste eind te trekken en liet daarmee mix 5 achter zich in de rangorde. Ook in de poule waar het ging om de 4e tot en met de 6de plek waren er twee TAM-teams terug te vinden. Behalve een veracket team was hier verrassend genoeg een G.S.T.C. team terug te vinden. Het G.S.T.C. team wist zich goed neer te zetten tegen mix 4 en pakte daarmee de vijfde plek. Het zesde mixteam piste helaas net naast het podium en pakt de vierde prijs van de vrijdagcompetitie. Dan dé finalepoule, hier ging het om de podiumplaatsen en dat was te zien in de wedstrijden. Het paradepaardje van de vrijdag, TAM mix 1 moest het waar gaan maken tegen twee Veracket teams. Een vrijdagavond, maar de sfeer leek wel een zondagmiddag waarin TC BOO haar laatste mix speelt voor de dagwinst. Een uur lang wordt er voor elk punt en daarmee ook de titel gestreden, de tribunes staan vol en elke TAMmer staat langs de lijn. TAM heeft het heft in handen maar geeft het daarna weer weg, de toeter gaat af en het uur is voorbij. Een gelijkspel staat op het scorebord (ja, dit kan op de vrijdagavond) en daarmee heeft Veracket genoeg voor het kampioenschap. Petje af voor TAM mix 1 die tot het einde heeft gestreden! Maar niet getreurd, naast de mixteams werd de dames poule ook nog afgewerkt op de laatste speeldag. De meiden hadden één puntje nodig voor het kampioenschap onder de dames. Ze hadden geen last van de druk en wisten meteen bij de eerste wedstrijd het kampioenschap al binnen te halen. Gefeliciteerd meiden!

Dan is het tijd voor de zaterdag waarop er nog menig team theoretisch kampioen kan worden. Als alles goed valt, kunnen er nog meerdere herenteams de titel pakken. Theoretisch gezien.. Voor het Vlaggenschip wordt er dit jaar helaas niet over kampioenschappen gesproken maar wordt er gevochten voor lijfsbehoud. Een onderonsje met de heren van Cream Crackers stond op het programma en daarin wordt 3 - 3 gespeeld. Dat is genoeg! Totdat er drie weken na afloop van de competitie een mail wordt ontvangen waarin een speeldag moet worden ingehaald door een ‘no-show’. De heren zijn dus nog niet veilig en spelen 29 juni voor behoud in de hoofdklasse op zaterdag.

De mannen van het tweede herenteam hadden theoretisch gezien de meeste kans om ook daadwerkelijk kampioen te worden. Ongeacht van tegenstanders moest er 5 - 1 worden gewonnen tegen de blauwhemden op het park. Bij de eerste enkel werd meteen duidelijk dat ongeacht de kansen er hard moest worden gewerkt. Na een wedstrijd van ruim 3 uur lukt het Tijmen om het eerste puntje binnen te harken. Na nog 3 spannende enkels weten de mannen van TAM om een 3 - 1 voorsprong te pakken, alles wordt dus beslist in de dubbels! De spanning stijgt op het park en iedereen verzameld zich om baan 1 & 2. Beide dubbels starten uitstekend en pakken de eerste set. Niets is minder waard want in beide dubbels moet een supertiebreak de uitkomst gaan bepalen. Niet wetende waar we moeten kijken is het 5 - 1 en is het kampioenschap binnen! Gefeliciteerd mannen. Heeren 3 speelde oorspronkelijk een thuiswedstrijd op een extern park, Kardinge. Beide teams speelden nergens meer voor en besloten om voor een gezellige dag te gaan. De wedstrijd werd gespeeld in Assen bij het Hertenkamp. De dag werd met een gelijkspel afgesloten en de klasse wordt behouden. Het vierde herenteam kan theoretisch gezien nog kampioen worden maar de hoop was niet al te groot. De nummer 1 moet verliezen en zij moeten met 6 punten terugkomen naar Groningen. Ondanks de 5 - 1 overwinning op de laatste speeldag is het niet genoeg voor de heren en eindigen ze 2e in de poule. Heren 5 en heren 6 speelden dit jaar in dezelfde poule. Met een heleboel gekke uitslagen zouden beide teams nog kampioen kunnen worden. Helaas gebeurt er ook in deze poules niks geks en spelen zij de laatste wedstrijd om in het linkerrijtje te eindigen. Beide teams spelen hun laatste speeldag tegen Cream Crackers, heren 5 wist hier hun competitie winnend af te sluiten en heren 6 sluit het seizoen af met een gelijkspel. Heren 7 heeft het kampioenschap al verloren in de vorige speeldagen en kunnen niet meer hoger eindigen dan de 2e plek. Dit wordt dan ook bereikt en de heren kunnen trots terugkijken op hun seizoen.

Bij de damesteams waren er theoretisch gezien minder kansen voor het kampioenschap. Dames 1 wist weer hun patroon terug te vinden en sloot de competitie af met wederom een 6 - 0 overwinning. De overwinning was goed voor een zilveren medaille. Dames 2 en 3 hadden een minder succesvol seizoen. Gedurende de speeldagen werden er af en toe wat punten gesprokkeld maar helaas niet voldoende om in het linkerrijtje te eindigen. Beide damesteams eindigen op de 7e plek in hun poule.

Naast de dames en herenteams strijden natuurlijk ook de mixteams op de zaterdag voor wat ze waard zijn. Fenoméén kent nog niet een heel goed seizoen, missie voor de laatste speeldag is dan ook hun eerste dagwinst binnen te halen. De dagwinst zat er wederom niet in en Fenoméén eindigt onderaan het lijstje. Naast Fenoméén strijdt elk ander TAM-team tegen een Veracket team. Mix 2 en mix 3 laat er geen gras overgroeien en verliest geen enkel punt op de laatste speeldag. Zij eindigen zoals ze ook zijn gerankt, op de tweede en derde plek in hun klasse. Mix 4 en mix 6 kwamen ook in dezelfde poule uit dit jaar en kende iets minder succes op hun laatste speeldag. Echter pakten zij wel punten maar niet genoeg voor een dagoverwinning. Het vijfde mixteam is het enige team wat nog een spannende dag had maar ondanks alle spanning wisten de spelers toch aan het langste eind te trekken. Goed gedaan toppers!

Dan de allerlaatste speeldag van de voorjaarscompetitie 2019. Met onze eigen WatskeBARt achter de bar en alle selectieteams thuis belooft het een mooie afsluiting te worden, een Super Sunday!

Naast de gemengde teams op zondag heeft TAM dit jaar ook een herenteam, de TAMingo’s. Het debuut op de zondag heeft helaas geen goud randje gekregen. Om überhaupt kans te maken op lijfsbehoud moest er op de laatste dag gewonnen worden van Emmen. Ondanks de outfits en strakke kapsels bleek dit een te grote opgave. De mannen mogen hard aan de bak komend jaar nadat ze terug te vinden zijn op de laatste plek.

TAM 9 heeft nog een uitwedstrijd op het programma staan en worden verwacht bij Ready-Harlingen. Beide teams staan veilig in de poule, ze kunnen geen kampioen meer worden maar vliegen er ook niet meer uit. Helaas lukte het ze niet om de competitie winnend af te sluiten en moeten genoegen nemen met een 5 - 3 nederlaag. Ook TAM 8 mag nog één keer de auto pakken om zich te melden in Feanwalden. Zij kunnen gelukkig wel de competitie winnend afsluiten en eindigen bovenaan in het rechterrijtje. TAM 7 kan theoretisch nog kampioen worden en moet dan voor een spektakel zorgen op de gravelbanen in Winsum. De opgave is te groot en moeten hun meerdere erkennen in De Marsch, een tweede plek is het resultaat. TAM 6 heeft haar laatste speeldag al gehad en kan alleen nog maar toekijken naar de tegenstanders. Met een poule van 7 teams blijven ze er gelukkig in met een 6e plek. TAM 5 daarentegen lukt het niet om genoeg punten binnen te halen om lijfsbehoud te kunnen realiseren. Ze hebben gestreden voor elk punt maar het mocht niet baten.

Voor de selectieteams was het een gemengde dag, er was kans op een kampioenschap maar ook degradatie van TC BOO moest nog worden voorkomen. De dag begon vroeg met TAM 2 en TAM 3. TAM 2 kon helaas niks meer toen tegen degradatie en ontving stadsgenoot Cream Crackers op het park. Met temperaturen waar we in Nederland u tegen zeggen werden er maar een paar wedstrijden gespeeld. De concentratie is er tenslotte toch niet als een baan verder TC BOO staat te spelen. Met 3 wedstrijden gespeeld wordt de wedstrijd gestaakt en staat er een 2 - 1 overwinning voor TAM op het scorebord. TAM 3 speelt ook nergens meer voor omdat het kampioenschap al is verloren op de vijfde speeldag. De Kalkwijck meldt zich voor de laatste wedstrijden en zij blijken een maatje te groot. Zij speelden wel alle wedstrijden uit en aan het einde van de dag stond er 3 - 5 op het scorebord. Er is een goede 3e plek behaald in de derde klasse door TAM 3. Dan het kampioenschap op de zondag, TAM 4 had genoeg aan één puntje en deze werd dan ook in de eerste enkel meteen binnen gehaald door Jolien tegen G.S.T.C. Na vorig jaar een zure 2e plek te hebben behaald, konden eindelijk de champagneflessen open worden geknald en het kampioenschap worden gevierd.

Maar dan TC BOO, afgelopen jaar geschiedenis geschreven door te promoveren in de eerste klasse. Alles komt aan op de laatste speeldag tegen ALTA, een directe concurrent tegen degradatie. Zoals elke thuiswedstrijd starten de dames enkels om 10 uur, Daniëlle op baan 12 en Mirte op baan 11. Beide dames spelen een ontzettende goede enkel en moet er in 3 sets worden bepaald wie de winnares wordt. Zowel TAM als ALTA pakt een puntje en worden de mannen enkels begonnen met een gelijkspel. Ook in die wedstrijden is het weer ontzettend spannend en weten de toeschouwers niet waar ze moeten kijken. Het gaat ontzettend hard en de ene mooie bal na de andere vliegt ze om de oren. Als het nog niet spannend genoeg is verdelen beide verenigingen ook deze enkels weer en staat het nog steeds gelijk na 4 gespeelde wedstrijden. Zoals verwacht valt er ook geen beslissing in de dubbels. De dames spelen een hele sterke dubbel en pakken de voorsprong. Niet veel later trekken de mannen van ALTA dit recht en komt alles aan op de laatste mixen. Alle TAMmers verzamelen zich om de banen heen en zodra de service is geslagen is het muisstil op het park. Maken de spelers van TC BOO een punt dan gaat het van muisstil naar een heleboel geschreeuw, de kracht van TAM. De spanning is ongelofelijk op het park, gaan ze vorig jaar weer overtreffen door de hoofdklasse te handhaven?! De mix van Job en Mirte gaat helemaal gelijk op en moet worden beslist in een supertiebreak, winst! Nog één punt en ze hoofdklasse is behouden. Ondanks alle supporters langs de lijn weet ALTA zich staande te houden en pakt de twee mix, voor hen genoeg om erin te blijven. Helaas strand TC BOO in de hoofdklasse maar wat is TAM trots! We hebben genoten van alle wedstrijden en de sfeer op het park, iedereen bedankt!

Sponsoren

Energie vergelijkenBelsimpelVandebronMaxaro Badkamers en TegelsGelkinge 9