Competitieweekend-6

Competitieweekend 6 was een weekend met tevreden en teleurgestelde gezichten. Waar het ene team een stap dichterbij het kampioenschap zette, nam het andere team meer afstand. Gelukkig had TAM de bar en zat de sfeer, ondanks het weer, er goed in. Een fustje hier en daar doet wonderen! Komend weekend gaat de titelstrijd in elk geval écht los. Wie kunnen de champagneflessen alvast koud leggen? Je leest het in dit competitieverslag.

De vrijdagteams hebben de laatste speeldag uit hun poulefase gespeeld. In poule A is Mix 1 bovenaan geëindigd. Mix 3 heeft een knappe tweede plek bemachtigd in Poule B. In poule C hebben Mix 6 en 5 op de respectievelijk eerste en derde plek afgesloten en de Dames 2 uit poule D hebben met grote afstand de eerste plek bereikt. Deze vrijdag zullen Mix 1 en 6 onderling en tegen Veracket uitmaken wie er kampioen wordt in de winnaarspoule! Dames 2 zal veel weg moeten geven om geen kampioen te worden in de damespoule..

Op de zaterdag zal ‘t Vlaggenschip alle zeilen bij moeten zetten om niet kopje onder te gaan. Met een 5-1 verlies tegen Lelystad staan ze nu onderaan de middenmoot, tegen de degradatiezone aan. Een gedeelde 5e plek met Cream Crackers 1 zal er voor zorgen dat komend weekend behoorlijk wat rake kanonskogels gelost moeten worden. Heren 2 en 3 hebben beide een 4-2 thuisoverwinning binnengesleept. Heren 3 bevindt zich netjes in de middenmoot en Heren 2 staat op de eerste plek na een overwinning op LEO 1, één puntje van hen verwijderd. Aangezien TAM nog tegen de nr 4 van de poule speelt en LEO tegen de nr 3, is hier een grote kans om meer punten te pakken en het kampioenschap binnen te slepen. Heren 4 heeft helaas verloren van de koploper en staat nu 4 punten op hen achter. Heren 5 heeft gelijk gespeeld en staat op een gedeeld vierde plek. Het kampioenschap is voor hen uit het oog verloren, maar voor Heren 6 is het nog niet over. Na een ruime 6-0 overwinning op de stirum bevinden zij zich op een derde plek, drie punten achter de koploper. Heren 7 heeft helaas een 1-5 nederlaag geleden tegen REO 7, de nr 1 in hun poule. Hoewel ze zelf de tweede plaats innemen staat REO met zeven punten afstand eerste waardoor het kampioenschap is verspeeld.

Bij de dames heeft het eerste team de 6-0/0-6 streak verbroken door een punt weg te geven. Met verve staan zij op de tweede plek die ze niet meer weg zullen geven. Dames 2 nam het op tegen de enige ploeg waar Dames 1 van heeft verloren en ook zij wisten helaas geen punt te pakken. Ook Dames 3 wist geen overwinning te behalen en bungelt nu onderaan in de poule.

Bij de mixteams verloopt het wisselend. Fenoméén zal helaas degraderen, maar heeft zaterdag nog de kans om een significant deel van hun totaal aantal punten binnen te halen tegen een ploeg uit de middenmoot. Mix 2 en 3 doen mee bovenaan in dezelfde poule en nemen respectievelijk plaats 2 en 3 in met 20 en 19 punten, met Cream Crackers op de eerste plek met 21 punten. Hoewel Cream tegen de nr laatste zal spelen, zullen beide TAM-teams alles in de strijd te gooien! Bij Mix 4 en de Baggerschuit is het net omgedraaid en wordt gestreden om van de onderste positie af te komen. Hoewel dit voor de Baggerschuit niet mogelijk zal zijn, neemt Mix 4 een gedeelde plaats in met Veracket 7, de komende tegenstander van de Baggerschuit. Nu is het aan beide ploegen om zoveel mogelijk punten te pakken om Mix 4 boven de blauwen te krijgen. Mix 5 heeft met een 4-1 overwinning een goede positie behaald in de middenmoot en zal met heel hard werk misschien nog een plekje kunnen stijgen.

Op de zondag heeft TC BOO goede weerstand geboden tegen Victoria 1. Toch moest TAM genoegen doen met een 2-6 verlies. Daniëlle Koetje wist wederom haar enkel te winnen en ook de dubbel wist ze samen met Mirte naar haar kant te trekken. Voor Dani is dit al haar vierde enkel in de hoofdklasse waar ze een punt wist te pakken. Uitzonderlijke prestatie! Aanstaande zondag moet TC BOO tegen de degradatiekandidaat ALTA 2. Met TAM op 12 punten en ALTA 2 en Dekker tennis 1 beide op 14 punten is het nog mogelijk om hoofdklasse te behouden. Zorg dat je er zondag bij bent!

TAM 2 leed een 7-1 nederlaag tegen het sterke Domstad en kan zich helaas niet meer uit de degradatiezone trekken. Zondag is wel de kans om de eer te herstellen en punten te pakken aangezien ze spelen tegen Cream Crackers 1 die de laatste plek inneemt. Let’s go! TAM drie heeft wellicht wat punten laten liggen tegen De Bontekoe door gelijk te spelen. Toch bevinden zij zich op een knappe gedeelde tweede plek samen met twee andere partijen uit de poule. Het kampioenschap wordt lastig, maar er zal gevochten moeten worden om de tweede plek. TAM 4 heeft goede zaken gedaan tegen de blauwen door met 5-3 te winnen. Helaas op een puntje het kampioenschap nog niet binnengesleept, maar dat mogen ze dan dit weekend doen tegen de roden. TAM 5 en 6 speelden beide 6-2 tegen Veracket, waar het bij TAM 5 helaas in het voordeel van de buren was. Beide staan net bovenaan het rechterrijtje. TAM 5 zal nog moeten knokken tegen een sterke tegenstander om niet onderaan te eindigen. Voor TAM 6 ligt het helaas niet in eigen handen omdat zij als enige niet hoeven te spelen. TAM 7, 8 en 9 hebben goede zaken gedaan door allemaal een overwinning te boeken afgelopen zondag. TAM 7 lijkt op een steady tweede plek te eindigen, TAM 8 bovenaan het rechterrijtje. Voor TAM 9 wordt het strijden om een tweede of derde plek! De Flamingo’s van Heren 1 wisten helaas geen overwinning te behalen tegen de Maflingo’s van Ten Woude 1. Hierdoor zal het lastig zal zijn om niet te degraderen. Wel spelen zij zondag tegen de directe degradatiekandidaat. Daarnaast speelt de nr 6 uit de poule tegen de nr 2 waardoor we kunnen hopen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn! De heren zullen zich eerst nog maar richten op de eerste overwinning van het jaar.

Uitslagen

Sponsoren