Competitieweekend 5

Het vijfde competitieweekend was weer een heerlijk weekend. De weergoden waren goedgezind en er stonden mooie affiches op het programma. G.S.T.C. had dit weekend de bar maar dat mocht de pret niet drukken en dat heeft het zeker ook niet gedaan. Zoals elk weekend werd er weer drie dagen achter elkaar gestreden voor de dagoverwinning of de winst in de derde helft. Sommige teams zijn beter op de tennisbaan en bij andere komt het talent pas naar boven in ‘t Huisje. Al met al zorgde dit weer voor een fantastisch weekend en hebben we nog maar twee weekenden in het vooruitzicht. Lees hieronder het hele verslag en scroll naar beneden voor alle uitslagen.

Vrijdagmiddag 5 uur loopt het park vol met fanatieke beginnende tennissers die in hun ene hand een racket hebben en in de ander een biertje. De vrijdagcompetitie is tenslotte een combinatie van het spelen (voor sommige hun eerste) wedstrijden en gezelligheid met het team. Omdat G.S.T.C. de bar had waren er drie TAM-teams uitgeroosterd, het tweede, vierde en zevende mixteam hadden een vrije vrijdagavond. Het paradepaardje van de vrijdagavond, mix 1, had een ontmoeting met de het tweede mixteam van Veracket. Op papier leek dit een hele spannende wedstrijd te worden. Mix 1, onder leiding van Julian Bolink, had hier echter geen last van en wist met duidelijke cijfers de overwinning te noteren. Het derde mixteam had een zware wedstrijd voor de boeg en dit bleek dan ook uit de wedstrijden. De stand was gelijk zowel na de enkels als de dubbels. In de laatste mix moest blijken wie de dag winnend zou afsluiten, mix 3 trok aan het langste eind! Voor het vijfde en zesde mixteam stond er een onderonsje in de agenda. TAM 6 wist gelukkig nog één puntje te pakken maar moest hun meerdere erkennen in TAM 5. Ook de damesteams hadden TAM-duel voor de deur staan. Twee weken geleden lukte het dames 1 om nog een wedstrijd te winnen maar deze week was dames 2 in topvorm en werd er geen punt verloren.

Dan de herenteams op de zaterdag. Het Vlaggenschip moest gebruik gaan maken van het thuisvoordeel tegen de mannen van Nomi, oftewel Jacks Angels. Tijn wist zijn enkel te winnen maar voor de andere drie heren bleek het een zware uitdaging te worden. Met een 3-1 achterstand uit de enkels moest dit goed worden gemaakt in de dubbels. De eerste dubbel werd in een super-tiebreak gewonnen en de tweede dubbel moest worden gestaakt wegens een blessure bij de tegenstander na de eerste set. Een 3-3 einduitslag tegen de heren uit Sneek is genoteerd. Heren 2 moest goede zaken verrichten op weg naar het kampioenschap. Dit bleek een zware taak te worden met een 2-2 uit de enkels kwam alles aan op de dubbels. Deze werden beide verloren in twee super-tiebreaks waardoor ze met een nederlaag de tassen weer konden pakken terug naar Groningen. Desondanks de nederlaag is de titel nog steeds haalbaar. Het derde herenteam had een uitwedstrijd in eigen stad. Alleen de eerste single werd verloren door captain Hermse maar verder wisten de mannen alle punten te pakken in spannende wedstrijden. Heren 4 kreeg de mannen van Van Starkenborgh op het park en moesten zoveel mogelijk punten pakken voor het kampioenschap. Deze taak werd met vlag en wimpel voltooid door een 6-0 overwinning te noteren. Het vijfde herenteam mocht zich ‘s middags ook melden bij stadgenoot, G.L.T.B. Het succes van heren 3 was hen niet gegund, zij werden met 5-1 weer terug gestuurd richting TAM. Heren 6 lukte het dan wel weer om een overwinning te noteren bij Haren en zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap! Ook de heren van het zevende team hoefde Groningen niet te verlaten. Na een achterstand van 3-1 wisten ook zij het tij nog te keren en met gelijkspel de dag te eindigen. Volgende week hebben zij een ontmoeting met de directe concurrent voor het kampioenschap op de agenda staan.

Het eerste damesteam deed ook deze week weer wat van ze verwacht werd en zette weer een 6-0 op papier tegen het derde team van REO. Dames 2 had een ontmoeting met de onderkant van het rechterrijtje. Het thuisvoordeel bleek groot en er werd een duidelijke overwinning binnen gehaald. Het derde damesteam had duidelijk last van het thuisvoordeel van Winsum en wist maar één puntje te pakken.

De mixteams op zaterdag waren allemaal heel erg eensgezind. Of er werd een score van 5-0 genoteerd of 3-2, winst of verlies is dan nog wel een puntje. Fenoméén en Baggerschuit lukte het wederom niet om de dagwinst te pakken en zijn dan ook allebei onderaan in de poule te vinden. Ook mix 5 kon helaas geen punt pakken maar staat bovenaan in het rechterrijtje en kan de klasse behouden. Gelukkig wist het tweede mixteam wel het thuisvoordeel volledig te benutten en kon na een duidelijke overwinning de dag in het huisje bezegelen met een lekker koud biertje. De dag van het derde en vierde mixteam was een stuk spannender en ging het gelijk op. Beide speelden tegen Cream Crackers en moesten vechten voor elk puntje. Voor het vierde mixteam viel dit gelukkig de goede kant op maar het derde mixteam moest met een nipt verlies genoegen nemen.

Dan het paradepaardje van de zondag, TC BOO. Deze zondag werden zij verwacht bij Domstad in Utrecht. Naast de spelers en Paul die daarheen afreisden, ging er een bus TAMmers mee voor support en aanmoediging. Daniëlle Koetje speelde een bizar goede wedstrijd en wist te winnen van Eva Vedder! Helaas werd daarna geen wedstrijd meer gewonnen maar was het een mooie dag in Utrecht met alle supporters en sTAMmers op het park, bedankt! Het tweede, derde en vierde team speelden allemaal thuis op het park. Voor TAM 2 stond er een zware pot op het programma tegen ALTA uit Amersfoort. Ook hier wist alleen Amber de eerste damesenkel te winnen en werd daarna geen enkel puntje meer gepakt in de spannende wedstrijden. Het geluk was bij het derde team meer aanwezig doordat Veracket maar met één dame kwam aanzetten. Om 10 uur ‘s ochtends was de 3-0 overwinning al op zak en werd de lijn doorgetrokken naar een 8-0 overwinning! Het kampioenschap is nog in zicht, volgende week wordt het een belangrijke wedstrijd tegen de Bontekoe. TAM 4 ontving REO op het park, volgens de plaatsingen in de poule moet het geen moeilijke dag worden. Desondanks werden er nog spannende wedstrijden gespeeld maar werd de dag toch met een 7-1 overwinning afgesloten. Volgende week is het erop of eronder tegen Veracket. TAM 5 speelde een uitwedstrijd bij Cream Crackers en speelde daar gelijk. Het zesde en het achtste team lukte het niet om de dagoverwinning mee terug te nemen naar Groningen en verloren allebei hun vijfde speeldag. Het zevende team had een dag rust omdat zij maar met zeven in de poule zitten en konden genieten van het zonnetje. TAM 9 die bovenin meedraait, mochten zich melden bij het gezellige Starkenborgh. Dit bleek een mooie dag te worden en werd er 6-2 gewonnen!

Al met al een heel mooi weekend met mooie wedstrijden!

Uitslagen

Sponsoren