Competitieweekend 4

Competitieweekend 4 is alweer achter de rug en de resultaten zijn binnen! Hopelijk is iedereen bijgekomen van de Hollandse feestdagen en met een frisse start aan de tweede helft van de competitie begonnen.

Het vorige competitieweekend werd er niet getennist op vrijdag wegens Goede Vrijdag. Dit weekend bestond weer uit drie tennisdagen en mooi om alle beginnende tennissers er weer vol voor te zien gaan op de vrijdagavond. Bij de gemengde teams waren 3 van de 4 een onderlinge strijd tussen TAM-teams. De eerste twee teams speelden tegen elkaar en dit bleek een ware thriller te worden, met een 3 - 2 overwinning wist TAM 1 aan het langste eind te trekken. Ook TAM 3 en TAM 4 mochten het tegen elkaar opnemen. Tijdens de enkelpartijen was de winst overduidelijk maar tijdens de dubbel bleek het dicht bij elkaar te zitten, zo spannend dat de herendubbel gelijk eindigde. Bij het paarse duel tussen TAM 5 en TAM 7 bleek het een makkelijkere strijd te zijn en gaf TAM 5 geen enkel puntje weg. Het enige team wat tegen onze blauwe concurrenten mocht spelen was TAM 6. Zij waren deze week niet opgewassen tegen Veracket en moesten met een 3 - 2 verlies genoegen nemen. Onze twee dames teams mochten het allebei opnemen tegen de fanatieke meiden van Veracket. Helaas lukte het beide teams niet om een overwinning te noteren.

De zaterdag startte met een bizarre verschijning op het scorebord, namelijk alle zes de mixteams die een derby speelden tegen Veracket. Het thuisvoordeel voor Veracket bleek sterk aangezien zij de bar bedienden en overall een winst van 2-4 konden noteren. Voor Fenomeen bleek het al gauw een lastige opgave aangezien zij het opnamen tegen koploper Veracket 1. Met een 0-5 eindstand blijven zij onderaan de poule bungelen waar het nu tijd wordt om alles in de strijd te gooien. Mix 2 en mix 3 hadden duidelijk de overhand en boekten beide een 5-0 overwinning! Helaas viel bij mix 4, 5 en de baggerschuit het kwartje de andere kant op. Alle teams leden een nederlaag van 1-4. Gelukkig komt er een herkansing in het laatste competitieweekend. Mix 2 t/m 6 mogen het dan weer opnemen tegen de blauwe buren. Hoewel Veracket die dag wederom de bar heeft is het aan ons om het paars op het park te laten stralen! Trek alles uit de kast, samen staan we sterk.

Thuisvoordeel bleek ook bij de drie eerste herenteams het verschil te kunnen maken. Hoewel alle teams een resultaat van 4-2 hebben neergezet, wisten alleen de thuisspelende heren van het tweede team de hoogste score naar de juiste kant te tillen. Heren 4, 5 en 6 moesten genoegen nemen met een gelijke score van 3-3. Voor koploper heren 5 een prima resultaat tegen de nummer 2 in de poule. Heren 7 schijnt het “uitvoordeel is ook voordeel” principe te hanteren en walst met een 5-1 resultaat over Starkenborgh heen, richting de gedeelde eerste plaats met REO. Wellicht resulteert dit het 6e weekend in een kampioensduel op het park aangezien ze het dan tegen elkaar op mogen nemen.

Ons eerste damesteam laat ons tot nu toe een alles of niets patroon zien. Met vier competitieweekenden achter de rug is elke speeldag geëindigd in 6-0. Waar ze in competitieweekend 3 helaas een 0-6 nederlaag leden, hebben ze de draad weer opgepakt en met 6-0 van Starkenborgh 2 gewonnen. Dames 2 zit in dezelfde poule en heeft hun 6-0 nederlaagtrend verbroken door een punt te pakken tegen Starkenborgh 4! Nog even doorzetten voor de dagwinst, maar het eerste punt is binnen. Dames 3 laat goed zien tot de middenmoot te horen en blijft met een 3-3 eindstand bovenaan het rechterrijtje.

Op de zondag was er genoeg te zien op het park, aangezien er vijf teams thuis speelde. TAM 9 speelde een spannend kampioensduel, maar moest het helaas afleggen met 3-5. TAM 7 wist een overwinning te boeken op Westerbork en blijft steady op de tweede plek. Met een 2-6 verlies tegen Nienoord staat TAM 6 op de een na laatste plaats en moet oppassen voor degradatie. Een lastige opgave aangezien ze nog maar twee speeldagen te gaan hebben tegen de nr 1 en 3! TAM 3 speelde gelijk tegen GLTB en bewaakt hiermee een gedeelde derde plaats. Als hoogtepunt van de dag speelde TAM 2 een hele belangrijke wedstrijd tegen Shot 1. De dag eindigde in een gelijke 4-4 waarmee ze op de een na laatste positie blijven, op 7 punten afstand van Shot. Hoewel veel ogen gericht zijn op TC BOO is het van belang dat de tweede klasse behouden blijft. Ga jij zondag niet mee naar Domstad? Kom dan naar het park en moedig TAM 2 aan in hun strijd tegen Alta! Elk punt telt!

Van de uitspelende ploegen wist alleen TAM 4 een overwinning te behalen. Van Horne 1 wist in Weert een sterk resultaat neer te zetten tegen TC BOO, waardoor het eerste team helaas ver heeft moeten reizen voor een 8-0 nederlaag. TAM 4 pakte weer zeven punten en verstevigt de positie bovenaan de poule. TAM 5 leedt een 7-1 nederlaag maar blijft rustig in de middenmoot. TAM 8 zette een knappe 4-4 neer tegen de nr 3 uit de poule en komt hiermee op een gedeelde vierde plaats. Heren 1 is het niet gelukt om met felle kleuren met felle kleuren te bestrijden en werd door onze zustervereniging uit Enschede met twee punten op zak naar huis gestuurd. Hoewel zij op een gedeelde laatste plaats staan is ook hier nog veel hoop aangezien zij de beste ploegen al achter de rug hebben.

Uitslagen

Sponsoren