Competitieweekend 2

Met het tweede competitieweekend achter de rug kunnen alweer vooruitkijken naar het derde competitieweekend tijdens de paasdagen. Met onze eigen vertrouwde WatskeBARt achter de bar nam het park vanzelfsprekend weer onze paars-witte tinten aan. Zoals gewoonlijk gingen de talenten in spé weer de strijd met elkaar aan op de vrijdagavond en werd het eerste TAM-weekend afgetrapt. Op zaterdag werden we getroffen door winterse weersomstandigheden maar gelukkig kwam op zondag het zonnetje weer door. Lees hieronder het hele wedstrijdverslag van het tweede weekend en scroll helemaal naar beneden voor alle uitslagen.

Zoals elk competitieweekend trappen we weer af met de beginners van de drie verenigingen. Er waren wisselende uitslagen maar al met al presteren de TAMmers goed op de vrijdagavond en staan ze fanatiek op de baan. Daarnaast is het mooi om te zien hoe elk team elkaar support en de hele avond bij elkaar op het bankje zit om het beste in elkaar naar boven te halen. Mix 1, mix 3 en mix 5 speelden afgelopen weekend hun eerste wedstrijd en voor mix 1 en mix 3 betekende dit hun eerste overwinning. Mix 5 had een zware eerste avond en verloor met ruime cijfers van G.S.T.C. 3. Het lukte mix 2 niet om weer een overwinning te boeken op Veracket en moest dit keer genoegen nemen met een 3-2 verlies. Het vierde mix team deed het echter wel goed en wist aan het langste eind te trekken in de strijd tegen de blauwhemden. Naast de wedstrijden tegen Veracket en G.S.T.C. stonden er ook twee derby’s op het programma, namelijk mix 6 die het mocht opnemen tegen mix 7 en de beide damesteams van TAM mochten het met elkaar uitvechten op de baan. Mix 6 wist een ruime overwinning te boeken op mix 7 en ook dames 2 wist dames 1 met duidelijke cijfers achter zich te laten.

De zaterdag was een succesvolle dag voor alle herenteams. Vier van de zeven herenteams wisten een dikke overwinning neer te zetten en doen daarmee goede zaken in hun poule. De andere drie teams speelden gelijk, dit betekent dat er geen enkel verlies is geleden door de heren op zaterdag, petje af! Het Vlaggenschip verliet het hoge noorden en vertrok naar Apeldoorn voor hun tweede wedstrijd. De heren kwamen met 2 – 2 uit de enkels en pakten beide een dubbel waardoor ze weer richting Groningen reden met een 3 – 3 overwinning. Heren 2, 4, 5 en 7 hadden geen moeite met de tegenstanders en verloren slechts 1 punt met z’n allen. Zowel heren 2 als heren 4 staan nu bovenaan in hun poule en liggen nog op koers voor het kampioenschap. Heren 5 en 7 doen daar zeker niet voor onder en staan beide op de 2e plek in hun poule. Goed bezig heren! Heren 3 en heren 6 hadden allebei geen thuisvoordeel en konden er alleen een gelijkspel uit slepen. Beide teams zitten in een poule waar alle teams dicht bij elkaar liggen en dus nog alles mogelijk is! Hopelijk kunnen we aanstaande zaterdag weer zo’n goede dag neerzetten met de herenteams.

De damesteams zaten niet helemaal op één lijn. Dames 1 heeft weer laten zien dat ze vol voor het kampioenschap gaan en hebben dan nog geen punt verloren deze competitie. Dames 2 had een lastigere dag en wist geen één punt te winnen deze competitie. In de poule staat dames 1 dan ook bovenaan en dames 2 onderaan. Wellicht kan dames 1 de andere dames wat tips geven voor de komende wedstrijden en samen bovenaan in de poule eindigen. Dames 3 strijdt weer in een andere poule en wist een knappe 3 – 3 te behalen door de supertiebreak in de dubbel met 12 – 10 te winnen.

Naast de heren- en damesteams op zaterdag strijden er ook elke week 6 gemengde teams. Van Fenoméén tot Baggerschuit en alles wat daar tussenin zit. Fenoméén mocht uit op ons eigen park spelen en aantreden tegen de medewerkers van de RuG en Hanze die uitkomen in SPR 1. Het leeftijdsverschil was groot en de uitslag helaas ook. Het lukte ze alleen om de gemengd dubbel te winnen in de supertiebreak. Ook mix 2 en mix 4 lukt het niet op de overwinning op hun naam te schrijven. Mix 3 daarentegen boekte een welverdiende overwinning op Nienoord. De wedstrijd van het zesde team werd helaas gestaakt door de slechte weersomstandigheden en moet nog worden ingehaald.

Op de zondag kwam het enige herenteam van TAM helaas van de koude kermis thuis. Met een 6-0 nederlaag blijkt maar weer dat thuisvoordeel een belangrijke factor is! TAM 9 heeft hier goed gebruik van gemaakt tegen Hoogkerk, een 7-1 overwinning maar liefst. Helaas geldt het thuisvoordeel niet als je uit op eigen park speelt. Veracket 9 speelde thuis tegen TAM 8 wat resulteerde in een 5-3 eindstand. TAM 7 wist hun voorsprong helaas niet te behouden gedurende de dag, zij stonden op een 4-2 voorsprong en verloren hun beide mixen in een taaie strijd. Desondanks draaien ze goed mee bovenaan in hun poule. TAM 6 had een belangrijke ontmoeting op de planning staan tegen de Bontekoe die net boven ze staan. Dit was dan ook terug te zien in de uitslagen van de dag. Er zijn drie supertiebreaks gespeeld maar helaas konden ze die niet allemaal op hun naam schrijven en verloren ze 5 -3. De spelers van TAM 5 mochten naar Muntendam, zo’n klein plaatsje dat het niet te bereiken is met het openbaar vervoer op zondagochtend. Hier draaien ze een goede dag en wisten ze hun winst veilig te stellen door het winnen van de laatste gemengd dubbel. Het vierde team verliet het mooie Groningen en vertrok naar Heerenveen voor een ontmoeting met Ten Woude. Net zoals vorige week wisten zij een 7 -1 overwinning op papier te zetten en zijn ze op koers voor het kampioenschap. Het derde team speelde hun eerste thuiswedstrijd tegen het eerste team van REO. Hun dag begon pas om half 2 en dit resulteerde erin dat de mixen niet meer zijn gespeeld en ze zijn geëindigd op 4 – 2 voorsprong. Hopelijk kunnen ze dit uitbreiden naar een 6 -2 overwinning na de inhaaldag. Het tweede team had een belangrijk onderonsje op het park met Veracket 1. Het bleek een zware dag te worden waar ze alleen twee enkels op hun naam schreven en daarna geen punt meer pakte. Ons paradepaardje TC BOO vertrok al op zaterdag omdat hun tweede wedstrijd plaatsvond in Warmond tegen Dekker Tennis. De dag begon in een gelijke strijd en beide teams pakten een damesenkel. De heren hadden een zware pot voor de boeg en zowel Job als Ingmar wisten hun enkel niet te winnen. Met een achterstand op het scorebord begonnen ze aan de dubbels en daar werd wel weer duidelijk hoe goed de spelers van TC BOO op elkaar zijn ingespeeld. De stand werd rechtgetrokken en alles was dus nog mogelijk bij het begin van de twee mixen. Zoals wel vaker gebeurd mondden ook deze twee mixen uit in twee supertiebreaks. Deze werden eerlijk verdeeld en ze konden met 4 punten op zak weer richting Groningen.

We kunnen weer terugkijken op een goed tennisweekend! Aankomend weekend zal niet bestaan uit een vrijdag, zaterdag en zondag vanwege de paasdagen. De spelers op vrijdagavond hebben een weekje rust en de 3e zondag zal worden gespeeld op maandag, 2e paasdag!

We zien jullie graag weer op het park!

Sponsoren