Competitieweekend 1 / 2022

Na drie jaar lang wachten, was het dit weekend eindelijk weer zo ver. De voorjaarscompetitie 2022 maakte haar entree. Ondanks de slechte weersvoorspelling, hebben we zondag zelfs heerlijk in de zon gezeten. Ook speelde TC BOO en ’t Vlaggenschip afgelopen weekend thuis. Het was een mooie aftrap en het beloven daardoor nog zes mooie weekenden te worden. Voordat we vooruit gaan kijken, blikken we samen even terug op het afgelopen weekend.

Vrijdag om 17:00 uur ging de vrijdagcompetitie van start. Dit jaar hebben we een ietwat andere competitievorm geïntroduceerd. In plaats van dat er op tijd gespeeld wordt, zullen er sets tot de vier games gespeeld worden in onderlinge strijd tegen de teams van GSTC en T.C. Veracket. We hebben gezien dat alle TAM teams gebrand waren om te winnen en met succes! TAM mix 1, 2, 4 en 5 pakten vrijdagavond allemaal de winst. Een mooie prestatie het eerste competitieweekend! Mix 3 net als dames 1 en dames 2 wisten helaas deze week niet aan het langste eind te trekken. Nog wat extra trainingsuurtjes zal ervoor gaan zorgen dat ook zij de punten binnen TAM houden. Na de nodige potjes tennis, werd de gezelligheid voortgezet in ’t Haarhuisje. Het was weer ouderwets gezellig met de drie verenigingen samen.

Zaterdagochtend waren er alweer veel TAM teams vroeg op het park. Waar regelmatig de zon achter de wolken tevoorschijn kwam, stond je een half uurtje later weer in de regen te tennissen. Ondanks dat het weer wisselvallig was en de wind van alle kanten het park betrad, werd er in het algemeen een goed resultaat geboekt voor de zaterdagteams van TAM. 8 van de 11 teams wisten de punten in Groningen te behouden. Knap resultaat! TAM 3 vs TAM 4 en TAM 5 vs TAM 6 waren alle vier vastberaden om te laten zien wie op de baan heerst. Tijdens deze derby’s wonnen zowel TAM 3 als TAM 5 met een nipt verschil. Ook kwam dit weekend ’t Vlaggenschip in actie. Zij mochten het direct het eerste weekend opnemen tegen de vader van onze motivator Ralph Boekema. Leon Brink wist een knappe prestatie tegen Roelof Boekema neer te zetten en trok tijdens deze vermoeiende singel aan het langste eind. Friso Eltingh, die na 9(!) jaar eindelijk weer een wedstrijd speelde, wist een strak resultaat te boeken tegen GLTB. ’t Vlaggenschip wist met 4-2 een prima resultaat voor het eerste competitieweekend neer te zetten.

In vergelijking met het wisselvallige weer van zaterdag, was de zon zondag vol aanwezig. Menig TAMmer heeft ook een lekker rood koppie gekregen na deze zonnige dag op het park. TC BOO mocht het eerste weekend starten op ons eigen park. Na eventjes ingespeeld te hebben, begonnen Rixt en Amber aan hun singels. Dit was Rixt haar debuut in TC BOO. Rixt was heer en meester in de eerste set. 7-5 werd het in de tweede set en daarmee wist Rixt het eerste punt voor TC BOO deze competitie binnen te slepen. Amber startte haar wedstrijd ook zeer sterk en wist zelfs met een lichte rugblessure aan het langste eind te trekken. Ingmar heeft er net als Amber een spannende driesetter van gemaakt, maar ook hij zorgde voor puntenbehoud. Tijn had het helaas wat lastiger. Zijn tegenstander was een maatje te groot. TC BOO stond 3-1 voor uit de singels. Veel belovend voor de dubbels! Daniëlle en Rixt wisten in een knappe supertiebreak de winst binnen te halen. Helaas wisten Tijn en Jesse na verlies van de eerste set er geen supertiebreak meer uit te slepen. Rixt die de dag eindigde met een mix met Ingmar wist tijdens haar debuut in TC BOO 3 van de 3 wedstrijden te winnen! TC BOO heeft het eerste competitieweekend goede zakengedaan door 5-3 van Bosheim 2 te winnen. Dit belooft veel goeds voor de resterende weekenden. Volgende week maandag zullen we TC BOO met een groep TAMmers naar de overwinning juichen in Utrecht. Wil je mee naar Utrecht? Dan heb je nog tot dit weekend om je hiervoor aan te melden!

Naast TC BOO waren er zondag ook weer heerlijke derby’s. TAM 3 vs TAM 4, TAM 5 vs TAM 6 en TAM 10 vs TAM 11. Dit resulteerde in het feit er bijna op elke baan paars gedragen werd. Prachtig om te zien! De strijd tussen de selectieteams TAM 3 en 4 bleef onbeslist. Jasper Vogt wist als captain van TAM 4 een knap gelijkspel met zijn team te leveren tegen TAM 3. De derby tussen TAM 5 en 6 werd ruimschoots gewonnen door TAM 5. TAM 6 wist gelukkig nog een troostpuntje te pakken. Tussen TAM 10 en 11 was het wat spannender. TAM 11 wist knap 5 punten te pakken tegen TAM 3. TAM 2 speelde afgelopen zondag uit tegen Ludica, onze gele vrienden. Ook zij namen knap 5 punten mee terug naar het hoge noorden.  

Het was weer een mooi weekend en er staan nog zes prachtige weekenden op ons te wachten. Kom gezellig de teams aanmoedigen en een biertje drinken op ons park!

Sponsoren