Competitieweekend 1

Inmiddels hebben we kunnen genieten van het eerste competitieweekend en dat was er weer ééntje! Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk weekend. Het zonnetje scheen, de biertjes stonden koud en zowel TC BOO als het Vlaggenschip speelde thuis. Ook aankomend weekend zal ouderwets gezellig worden aangezien we zelf de bar hebben. Voordat we vooruitblikken op het weekend wat ons te wachten staat, kijken we eerst even terug naar alles wat er op de baan is gebeurd. Onderaan het bericht staan alle uitslagen.

Elk competitieweekend begint natuurlijk op de vrijdagavond om klokslag 5 uur. De beginnende tennissers en tennissters van alle drie de verenigingen nemen het tegen elkaar op. Niet alle TAM-teams hoefden aan te treden dit weekend aangezien sommigen waren uitgeroosterd. Mix 1, 3 en 5 hebben nog een extra weekje kunnen trainen terwijl de andere teams al hebben lopen zweten. Waar ons tweede mixteam net verloor van onze blauwe concurrenten wisten het 4e en 6e mixteam wel aan het langste eind te trekken. Ook mix 7 mag nog wat meer trainings uurtjes maken, alleen de dames dubbel werd gewonnen. Ondanks de wisselende uitslagen was het ‘s avonds een gezellig feestje in 't huisje met alle drie de verenigingen.

Nadat de beginnende tennissers 't huisje hebben verlaten op de vrijdagavond, kwamen de eerste TAMmers en Veracketeers zaterdagochtend al vroeg het park op. Gedurende het weekend waren er veel derby’s binnen TAM-teams. Zowel heren 6 als heren 5 waren vastberaden om hun mede-TAMmers te laten zien wie op de baan heers,t maar het was een strijd zonder winnaar. Dit lukte dames 1 echter wel door geen punt te verliezen tegen dames 2. Naast de dames en heren die onderling de strijd met elkaar aangingen, waren er ook nog twee gemengde teams die meteen het spits tegen elkaar mochten afbijten. Het tweede en derde mixteam gingen een spannende strijd met elkaar aan, maar mix 2 boekte een nipte overwinning. Mix 4 had geen moeite met de Baggerschuit en boekte een ruime overwinning. Naast de derby’s werd er door de herenteams geen verlies geleden op de eerste speeldag behalve het Vlaggenschip. Zij hadden een moeilijke start en alleen de captain wist zijn enkel binnen te slepen.

Waar de zon op zaterdag vaak achter de wolken zat, was het zonnetje op zondag volop aanwezig. Met TC BOO die hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse (!) op het park speeelt, belooft het een mooie zondag te worden. De spandoeken hangen, de spelers van Baarn zijn gearriveerd en de banen liggen klaar voor mooie potjes op hoog niveau. Elk puntje telt voor TC BOO en dit is te merken aan de sfeer en de toeschouwers op het park. Met mooie gevechten en spannende wedstrijden lukt het TC BOO om de single van Ingmar te winnen met 7-6 in de derde set. Ook in de herendubbel van Job en Koen en de mix van Mirte en Job werden punten behaald. Met de eerste drie punten op zak zal TC BOO volgende week afreizen naar Warmond om aan te treden tegen Dekker Tennis.

TAM 2 had zondagochtend een lange rit voor de boeg naar Velp om het op te nemen tegen Beekhuizen. Na de enkels keken ze tegen een 3 - 1 achterstand aan doordat alleen Amber haar enkel wist te winnen. Ook wist Amber haar dubbel met Fleur en d’r mix met Casper te winnen waardoor de uitslag 3 - 5 werd. Volgende week staat een spannende wedstrijd op het programma tegen onze parkgenoot, Veracket 1. TAM 3 hard een kortere rit en naar Drachten. Zij wisten een achterstand van 3 - 1 na de enkels om te buigen naar een dagwinst van 5 - 3, een knappe prestatie. TAM 4 ontving Oldencate op het park en had weinig moeite met de tegenstanders. Alleen Bonnie wist haar enkel niet te winnen en dit was dan ook het enige  verloren punt. Een goed begin aan de weg naar het kampioenschap. TAM 5 en TAM 8 hadden een thuiswedstrijd die extern werd gespeeld op de gravelbanen in Winsum. Beide hadden geen spetterend begin van de competitie. TAM 5 wist een 3 -1 achterstand na de enkels nog om te buigen in een gelijk spel, maar TAM 8 verloor van onze stadsgenoot Cream Crackers. TAM 6 speelde gelijk tegen Franeker en ontvangt volgende week de Bontekoe op het park. TAM 7 en TAM 9 hebben een uitstekend begin van de competitie en hebben beide de eerste competitiedag afgesloten met de winst op zak. Dit jaar hebben we een nieuw herenteam op de zondag. Aan hun kleren zal het niet liggen, maar volgende week moeten ze aan de bak om het verlies op de eerste speeldag recht te trekken.

Uitslagen

Sponsoren

Energie vergelijkenVandebronMaxaro Badkamers en TegelsGelkinge 9