U bent hier:

Zondag gemengd 3 kampioen

17/11/2021

TAM gemengd 3 kampioen! Op zondag 7 november is TAM gemengd 3 kampioen geworden in de 4e klasse op zondag. Zij deden dit door met 4-2 van de directe concurrent Strokel te winnen.

Dat veel competities pas op de laatste speeldag beslist worden in een onderling duel blijkt maar weer eens. Strokel had 2 punten minder dan TAM  voor aanvang van de beslissende wedstrijd en zij waren dan ook gebrand om TAM van de baan te tikken getuige de woorden van een speelster van Strokel voorafgaand aan de potten: “wij gaan sowieso kampioen worden”. Dit liet TAM 3 zich geen 2x zeggen, voldoende gemotiveerd begonnen de heren aan de enkels. Captain Ralph Boekema begon met de 1e single tegen Joep Fleischeuer. Dat Joep nog maar weinig potjes verloren had merkte Ralph al in de 1e set: hij kwam gelijk 3-0 achter door sterk achterspel van Joep. Gelukkig kon hij zich op tijd herpakken en won hij 6 games op rij waardoor hij de eerste set met 6-3 won. In de tweede set werd het een echte titanenstrijd waarna Ralph net op 5-3 met zijn sterke service mocht uitserveren, na ongeveer 5 matchpoints verkloot te hebben was het na 6x wel scheepsrecht en begon TAM met een 1-0 aan deze o zo belangrijke dag. De 2e single werd gespeeld door Teun Scholten, hij speelde tegen Sven Vos. Dat Sven een taaie tegenstander was kwamen we al snel achter, want Teun moest direct een achterstand in de eerste set wegwerken, gelukkig won hij hem wel met 7-5. De tweede set walste Teun over Sven heen en die set pakte die dan ook met 6-1. Door deze overwinning heeft Teun geen single verloren deze competitie, waarvoor hulde!, en kwam TAM 3 op een 2-0 voorsprong.

Nu konden de dames de baan op, Noa speelde tegen Larissa die extreem vast was van achteruit. Noa probeerde alles, maar kon niet door de taaie verdediging van haar tegenstandster heenslaan. De tweede DE ging tussen onze invalster Jolien en Syliva, jolien was als vanouds aan het knallen en won haar partij met 6-3 en 6-4. We hadden nu nog 1 puntje nodig in de dubbel om ons officieel tot kampioen van de 4e klasse te kunnen kronen. Noa en Jolien verloren hun DD waardoor het op de mannen aankwam. Teun en invaller Daan begonnen goed aan de wedstrijd en wonnen de eerste set met 6-4, daarna werden de heren wat zenuwachtig en konden ze het kampioenschap ruiken, hierdoor verloren ze de tweede set met 6-4. Het kwam dus allemaal aan op een allesbeslissende super tiebreak, na er hard voor geknokt te hebben wonnen Daan en Teun deze met 10-6 en was TAM 3 kampioen!

Nina, Koen, Noa, Linde, Teun en Ralph van harte gefeliciteerd met deze prestatie!