U bent hier:

Gemengd 4 kampioen!

01/11/2021

Gemengd 4 kampioen!

Afgelopen zaterdag kon alvast één team kampioen worden van TAM, dat deden ze op bijzonder mooie wijze.

TAM 4 moest met zo dik mogelijke cijfers proberen te winnen van de Mepsche 1 uit Niekerk. Dit zou een lastige opgave moeten zijn, aangezien dat team maar één punt minder had dan het team van aanvoerder Marit Kruise. Daarnaast ging TAM 4 ervanuit dat Oranjewoud 1, dat evenveel punten had als TAM 4, geen punten zou gaan verliezen tegen de hekkensluiter Trynwalden. Oftewel, er moest met 5-0 gewonnen worden. Ze begonnen om half 2 met de mix, Quirine de Groot en Lars Wiersma tegen Marije Vos en Krijn de Vos. De eerste set ging vrij gemakkelijk met 6-3 naar TAM, maar ze hadden wel door dat het nog een lastig potje zou gaan worden. Vooral de dame van de tegenpartij was erg actief aan het net en op de lobjes van Krijn konden ze ook geen makkelijke oplossing vinden. Veel lange games in de tweede set en zelfs drie matchpoints voor TAM op 5-4, maar helaas ging de set (5-7) met enig fortuin naar de Mepsche. In de supertiebreak bleek Marije nog wat puf over te hebben en reeg de winners aan elkaar, uiteindelijk ging deze tiebreak met 10-4 naar de Mepsche. Een valse start voor TAM 4. Maar inmiddels was bekend geworden dat Oranjewoud een puntje had laten liggen in Trynwalden. Alles moest dus gewonnen worden om kampioen te worden, een mooie uitdaging!

Tegelijk gingen Marit Kruise en Tom Panneman de baan op voor hun enkel, ongeveer tegelijk kwamen ze er ook weer vanaf. Marit wist knap met 6-3 6-1 te winnen van Inge Blok en bleef daardoor ongeslagen in de competitie. Tom won met 6-2 6-0 van Derk Jan Hogewerf, die ongeveer drie keer zo hard sloeg als Tom. Maar ook drie keer zoveel fout, terechte overwinning dus. Ineens was er hoop, want er stond een 2-1 voorsprong op het scorebord. De dubbels moesten gaan bepalen of TAM 4 kampioen werd, beide wedstrijden moesten gewonnen worden. Quirine en Marit gingen het opnemen tegen Inge en Marije en Tom en Lars mochten tegen Derk Jan en Krijn. Beide koppels keken al snel tegen een set achterstand aan en zo werd het wel erg moeilijk. Toch wisten ze uit een ander vaatje te tappen. Tom en Lars wonnen de 2e set met 6-3, waardoor ze naar een supertiebreak gingen. Deze wisten ze vrij simpel met 10-5 te winnen. Aan de dames om op de baan ernaast het voorbeeld van de heren te volgen. Quirine en Marit hadden een erg spannende 2e set, maar wisten deze in een zenuwslopend einde te winnen met 7-5. Een allesbeslissende supertiebreak ging bepalen hoe deze competitie zou gaan eindigen. Dit keer wisten ze Marije wel uit de wedstrijd te halen en wonnen Quirine en Marit ook met 10-5. Een hele knappe comeback en dus TAM 4 kampioen!

Het feest werd uiteraard uitgebreid gevierd in ’t Haarhuisje, helaas konden ze dit keer geen fust aanbieden omdat de liquide middelen het niet toelieten. Maar Marit liet weten dat ze bij een kampioenschap in de voorjaarscompetitie er twee fusten in gooit als goedmaker, geweldig Marit. Gefeliciteerd Quirine, Marit, Hanna, Lisa, Tom, Lars, Henk Jan en Frank met deze knappe prestatie!