U bent hier:

Super Sunday najaarscompetitie

27/10/2021

Super sunday

Op zondag was het tijd voor Super Sunday. Gemengd 1, 2, 3 en 4 mochten namelijk thuis spelen. Gemengd 1 tegen T.C. Domstad, dit team is doorgaans gevuld met oud-TAMmers die vanuit Utrecht graag een dagje naar hun oude park komen voor de competitie. TAM 2 tegen de rivaal T.C. Veracket, waar ze eerder in de competitie 5-3 van wisten te winnen. TAM 3 mocht aantreden tegen Nomi 2 uit Sneek en TAM 4 mocht proberen om REO 2 (Roden) te verslaan.

Het eerste team van TAM begon de dag uiteraard met de damesenkels. Amber Maalderink (in bloedvorm) moest tegen oud-TAMmer Lidwien Mentink. Na een boeiende strijd waarin Amber bijna alle harde slagen van Lidwien wist te halen, moest Lidwien haar meerdere erkennen in Amber die net wat taaier bleek te zijn (6-4 4-6 6-1). Pauline Landa en Elja Vegter matchten iets beter qua speelstijlen, Elja bleek meer ervaren te zijn en met 6-3 6-4 te winnen. Aan de heren om het team op hun eerste voorsprong te zetten van de competitie, Casper Room tegen Nick Beumer en Tijn Bokma tegen Stan Bolhuis. Casper kreeg op 3-0 achter in de eerste set een enorme opleving waardoor hij ‘de beste drie games uit zijn leven’ speelde en dus terugkwam tot 3-3, daar bleef het helaas bij. Voor Casper belangrijk om zijn goede niveau iets langer te kunnen volhouden. Tijn verloor naast hem de eerste set van Stan, waardoor het vanaf de 2e set een mooie strijd werd met lange rally’s en veel winners. Tijn trok uiteindelijk aan het langste eind met 4-6 6-0 6-2. In de dubbels moest TAM helaas het hoofd buigen voor de sterke dubbelaars uit Utrecht, tweemaal 6-4 6-1 verlies waardoor er een 4-2 achterstand op het bord stond. Maar Sjoerd Idzerda en Amber sleepten er laat op de dag nog een supertiebreak uit tegen Tim van Rodijnen en Elja Vegter. Hierin ging het niveau en gekreun nog maar eens omhoog bij Sjoerd en kreeg hij het zelfs voor elkaar om twee netballen achter elkaar te maken, tot grote frustratie bij de tegenstander. Het dubbelkoppel zelf was ook af en toe wat gefrustreerd. Een paar ballen hebben het einde van de wedstrijd niet gehaald, waardoor de competitiebijdrage ook iets omhoog is gegaan. Met enig fortuin, maar vooral vechtlust wonnen ze de supertiebreak uiteindelijk wel en eindigde TAM 1 hun competitie toch positief.

TAM 2 mocht in de derby laten zien wat ze konden. De eerste keer werd het 5-3 in de competitie en Veracket wist dus dat ze aan de bak moesten. Dat onderstreepte Diede Hoekstra nog maar eens door simpel haar enkel te winnen van Iris Welles (6-3 6-2), invaller Dione Beverloo had het lastiger. De eerste set verloor ze met 6-4, waarna ze in de 2e set 5-2 voorkwam. Deze wist ze helaas niet te pakken waardoor het 6-4 7-6 werd voor Subias Botana Claudia. Daan Hinders liet in een uurtje Nicola Quaedvlieg alle hoeken van baan 10 zien (6-0 6-2), daarna was het tijd voor Jasper Vogt om zijn pijnlijke verlies tegen Veracket eerder deze competitie goed te maken. Dat deed hij knap, door met 6-4 6-2 van Ben Schlautmann te winnen. Diede en Sophie van Tol mochten samen dubbelen en kwamen niet in de problemen (6-4 6-2 winst), Sven Ijntema en Jasper kwamen wel in de problemen. Tegen Nassim Fkyerat en Nicola maakten ze het erg spannend, de eerste set werd zelfs met 6-1 verloren. Maar dankzij een tactische meesterzet van de heer Vogt wisten ze het in de 2e set toch om te draaien en mede door het uitzinnige publiek de wedstrijd in de supertiebreak te winnen (1-6 7-5 10-5). Jasper en Sophie hadden het publiek in hun mix ook hard nodig, want Ben en Iris deden weinig onder voor hen. De eerste tiebreak in de 2e set wisten ze niet te pakken, omdat ze wisten dat ze beter zijn in het spelen van een supertiebreak. Weer een slimme zet van dit nog onervaren TAM-team. In deze supertiebreak bleek het koppeltje niet helemaal tevreden te zijn met de geluidsoverlast op het park, waardoor motivator Ralph Boekema het flink moest ontgelden. Deze agressie bleken ze nodig te hebben, want de supertiebreak pakten ze met 11-9! Sven en Dione hadden het op baan 9 makkelijker, 6-0 6-3 winst. Keurig. Hierdoor wist TAM 2 met maar liefst 7-1 te winnen van Veracket.

TAM 3 mocht het opnemen tegen Nomi 2, die ergens onderin het klassement bungelden. Dit bleek een terechte positie voor het team uit Sneek, want TAM 3 walste eroverheen. Er werd geen één set verloren en maar 26 games gingen uiteindelijk mee naar Friesland. Twee potjes werden nog enigszins spannend, de enkel van Ralph Boekema en de dubbel van Ralph met Koen Kleingeld (tweemaal 6-2 6-4 winst). Dit team doet het erg goed in de 4e klasse en staan bovenaan. De laatste speeldag moeten ze nog tegen de nummer 2, Strokel 1 (Harderwijk). De precieze datum van deze allesbeslissende inhaalwedstrijd wordt nog bekend gemaakt, maar zorg er voor dat je erbij bent. TAM 4 had een wisselende dag. De dames hadden het vooral erg lastig in de enkel, waar de heren Johann Überlehr en Yvar Nederhoed hun enkels knap wisten te winnen. Uitiendelijk werden de mixjes nog erg spannend. Hidde de Best en Silke Zonjee verloren nipt van Sander van Dam en Martine de Boer (6-4 7-6), maar Loes van Tol en Max Snijders redden toch nog de dubbeleer door met 10-5 in de supertiebreak van Thomas Brouwer en Mirte Oolders te winnen, een knappe overwinning. Uiteindelijk verloren ze de wedstrijddag met 5-3.

Daarna barstte de strijd nog los in ’t Haarhuisje. Bestuur ‘Comeback’ gooide er een verrukkelijk fustje in, waardoor het nog lang onrustig bleef.