Nieuws

Nieuwste coronamaatregelen TAM

h.t. praeses
20 oktober 2020

Goed nieuws, de trainingen kunnen vanaf vandaag (20-10) weer doorgaan! De laddercompetitie moet daarentegen worden uitgesteld en de toss kan tot en met 10 november niet doorgaan. Hieronder meer informatie over elk punt, waar vooral de nieuwe manier van trainen erg belangrijk is voor jou.

Trainen met nieuwe regels
Allereerst zijn we erg blij dat tennis als één van de weinige sporten door kan gaan. De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met het schrijven van een protocol om de trainingen op een veilige manier plaats te laten vinden. Vanuit de overheid en het NOC NSF zijn er nieuwe regels gekomen die ook betrekking hebben op de tennissport en vanuit die regels is dit protocol geschreven. Dit protocol is vanochtend goedgekeurd door de ACLO en gaat vanaf vandaag dus in. Hierin staan een aantal punten die de gang van zaken doen veranderen op het park en binnen de training, het is dus van belang dat je deze goed doorleest. De punten die voor jou belangrijk zijn:

- Alleen klachtenvrij mag je naar de training komen
- De training begint vijf minuten later dan normaal en stopt vijf minuten eerder dan normaal. Hierdoor voorkomen we dat er op hetzelfde moment ongeveer 80 mensen aanwezig zijn op het park. Kom dus niet te vroeg naar de training!
- Er mag niet van baan gewisseld worden. De baan waar je dus aan het begin van de training op staat, houd je voor de hele training.
- Je legt je spullen ook naast de baan waar je op speelt.
- De ingang van de baan is de deur aan de zijkant (waar het hek laag is). De uitgang van de baan is de deur aan de achterkant (waar het hek hoog is)
- Dubbelen mag wel, maar moet ook op 1.5 meter. Wanneer je dus een bal krijgt die net tussen jullie in valt, moet je hem laten gaan en wordt er een corona-letje gespeeld. 
- Houd je bij alles aan de voorgeschreven regels. Hoesten in je elleboog, wachten op 1.5 meter etc. en spreek elkaar er op aan wanneer dit een keer niet gebeurt.

Laddercompetitie en toss
Afgelopen maandag zou eigenlijk de laddercompetitie starten, maar deze is helaas uitgesteld. Van de KNLTB mogen alle interne competities niet meer doorgaan, omdat er dan teveel gemengd wordt tussen verschillende personen. Daar dienen wij ons dan ook aan te houden en dit heeft dus ook gevolgen voor onze geliefde toss avond. Deze zal in ieder geval tot en met 10 november niet doorgaan. Wanneer dit weer door kan gaan, krijgen jullie van ons bericht. Inschrijven voor de laddercompetitie kan hierdoor nog wel! Dit kan via de app ‘Clubladder’ of door hier te klikken. Er hebben zich al 130 leden ingeschreven, super!

Wat kunnen we nog wel doen?
Doordat de tossjes niet doorgaan, zullen we de komende dinsdagen verschillende online-activiteiten organiseren. Te beginnen met een grote TAM Tennisquiz op dinsdag 27 oktober. Een quiz die je in een groep van maximaal 3 mag uitvoeren waarin jullie verschillende opdrachten, puzzels en vragen krijgen over TAM, tennis en algemeen. Verdere informatie zal je deze week vinden op de social media van TAM, dus houd Instagram (intern) en Facebook goed in de gaten!

Sponsoren

Energie vergelijkenBelsimpelVandebronMaxaro Badkamers en TegelsGelkinge 9