Nieuws

Competitiespecial 4

03 oktober 2020

Waar een ieder van ons deze prachtige special natuurlijk het liefst leest onder het genot van een heerlijk biertje in de zon op ons tennispark moeten wij als redactie helaas ook creatief te werk gaan. De komende drie weken kan je helaas niet meer genieten van de zoveelste winner van je lieve mede-TAMmers. Dit neemt niet weg dat wij nog met alle liefde een voorbeschouwing willen loslaten op competitieweekend 3.

Zoals ieder weekend begint de dag al vroeg waar om 9.00 uur de eerste wedstrijden de baan op zullen gaan. Hier zal TAM 6 gaan strijden voor de eerste dagzege tegen GLTB 8. Aanvoerder Stijn Smits zei in de voorbeschouwing het volgende hierover: ‘De wedstrijd is pas gespeeld als de laatste bal is geslagen.’. Wijze woorden van de aanvoerder van TAM 6. Op hetzelfde moment zal Fenomeen ook op eigen park tegen De Bontekoe beginnen. Voor Fenomeen is tot nu toe iedere dag net de verkeerde kant opgevallen, maar de immer nuchtere aanvoerster Nijhuus denkt dat het tij wel eens kan keren tegen de Friezen.

In dezelfde poule gaat TAM 2 fier aan kop met drie keer de dag te winnen. Zij zullen dit weekend de grens over gaan en op bezoek gaan bij De Skearnetikkers in het idyllische Skearnegoutum. Dit prachtige dorp net boven de rook van Sneek telt ongeveer 1600 inwoners. Na wat research te hebben gedaan verwacht ik dat TAM 2 zeker nog even blijft hangen om om 17.00 uur een potje biljart te spelen in het dorpshuis. Hier wordt ook uitgebreid verslag van verwacht.

Om 13.30 zal Heren 2 uit spelen op eigen park tegen onze blauwe vrienden. Afgelopen zaterdag is Piers er ook achter gekomen dat hij naast dubbelen ook kan enkelen en is hij hard op weg om ook een 4 in de enkel te worden. Mocht je hem nu in je TAMpionship hebben, vanaf nu zal deze beste man een steal blijken.

’t Vlaggenschip speelt voor de derde week op rij op eigen park. Waar het vorige week allemaal net niet was tegen REO en onze blauwe vrienden azen de mannen op revanche. Er moet gewonnen worden om met genoeg zelfvertrouwen de twee vrije weekenden in te gaan.

Ook de zondag zal bol staan van toptennis waar je niet bij aanwezig kan zijn. Mochten er mensen overwogen hebben om naar Bilthoven af te reizen, deze plannen kunnen de ijskast in. TAM 2 speelt uit in Apeldoorn tegen Daisy 1 en hier zal Casper Room waarschijnlijk de nodige backhand return winners slaan als we de geruchten mogen geloven. Dit wordt ook regelmatig met wat frustraties afgewisseld, dus spektakel is hier gegarandeerd.

TAM 3 hoopt dat de tegenstander van dit weekend wel wil tennissen en neemt het op tegen NOMI. Na het geweld wat Jordy Grit in het eerste competitieweekend in de single heeft laten zien is het nog maar afwachten of er überhaupt nog iemand is die het in de single tegen naar het schijnt de hardste service van het park durft op te nemen.

Het echte spektakel van de zondag is alleen voornamelijk op ons eigen park te vinden, hier starten om 9.00 uur al twee absolute krakers van TAM 4 en TAM tegen respectievelijk GSTC en Veracket. De opstelling van TAM 4 zal voor velen nog een verrassing zijn, want tot nu toe hebben zijn 13 spelers gebruikt. Deze 13 namen hebben er wel voor gezorgd dat TAM 4 de 2e plek bezet. Na lang aandringen wil aanvoerder Nederhoed helaas nog steeds niks loslaten over de opstelling.

Heren 1 staat na twee keer spelen op een keurige gedeeld laatste plaats en neemt het op tegen het tot nu toe ongeslagen GLTB. Om hier iets aan te doen zal Jan-Pieter wederom één van zijn beste tenniskwaliteiten tentoon gaan stellen, de zogenaamde valse call. Afgelopen weekend is hier een voorproefje van geweest en nu er geen publiek meer aanwezig is zal deze welbeproefde tactiek nog meer worden toegepast.

Al met al verwacht ik dat de druk voor velen onder ons nu wegvalt. Het sluiten van de clubhuizen heeft tot gevolg dat een 6-0 6-0 weinig consequenties meer kent. Dit is dus ook de  uitgelezen kans om je tweede service met nog meer geweld die baan in te meppen.

Tot de volgende!

Sponsoren

Energie vergelijkenBelsimpel